Ахат ще подгряват Скорпиънс на стадион Академик


Ахат ще подгряват Скорпиънс на стадион Академик

8845

Рок легендите Скорпиънс (Scorpions) избраха Ахат за съпорт на последния си концерт в България.

Както MySound.bg вече съобщи, пренасроченото събитие е на столичния стадион „Академик-Плиска“ на 25 октомври.

От трите предложения за сподгряващи на организаторите, между които и една чужда група, хедлайнърите избрали именно Ахат заради техния дългогодишен опит на родната и световна рок сцена.

През 90-е Ахат станаха една от първите рок банди от своето поколение, свирили на Запад. В историята на групата влизат концерти в Холандия, Русия, Чехия, Корея, Югославия, Австрия и други, както и множество мащабни национални турнета.

От 1998 насам изпълнителите на емблематичния хит "Черната овца" откриват лайфовете у нас на едни от най-големите имена в съвременната рок и метъл музика като Дийп Пърпъл (Deep Purple), Уайтснейк (Whitesnake), Блек Сабат (Black Sabbath), Рони Джеймс Дио (Ronnie James Dio), Айрън Мейдън (Iron Maiden) и други.

Фронменът Звездомир Керемидчиев е водещ и на най-новото шоу в ефира на Z-Rock "Моят метъл свят" всеки четвъртък от 21.00 часа.

Наскоро беше представено българското издание на Rock Your Life, автобиографията на основателя на Скорпиънс - Рудолф Шенкер, която е вече официално на българския книжен пазар чрез издателство "Махалото".

Скорпиънс ще изнесат своето шоу у нас по покана на Z-Rock и Арт БГ за четвъртия рожден ден на радиото. Шоуто в София е спирка от световното турне на групата, с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност.

Ограничено количество билети все още могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, и в разпространителската мрежа на Eventim.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички