Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне "!Удивителни Въпросителни?"

Директно от САЩ


Директно от САЩ

7828

Популярната поредица FunkY Hollywood SundayS в столичния джаз-бар Soul In Da Hole продължава с ексклузивното гостуване на интригуващи американски музиканти от 22 часа довечера.

Hа родния проект Da New Generation ще партнират Чарлз Мак, Ли’Нард, Адам Снайдър и Марк Бауерс. Благодарение на 29-годишния Чарлз (вокал, пиано) за пръв път на сцената в популярното столично заведение ще стъпи човек с номинация за "Оскар" (2008 - в категория за най-добра оригинална песен - "Raise It Up" към филма August Rush. Чарлз е един от авторите на парчето и негов продуцент).

Имената на останалите трима музиканти са добре познати на сцената в Ню Йорк - бас китаристът Ли’Нард често свири в клубовете The Blue Note, The Bitter End и Terra Blues. Биографията на барабаниста Адам Снайдър, който напоследък се изявява и на Бродуей, включва участия с Нийл Седака и Глория Гейнър, а на  китара Марк Бауерс е свирил с The Manhattans и Кool And the Gang.

Чарлз Мак, Ли’Нард, Адам Снайдър и Марк Бауерс са в България за фестивала за независимо кино So Independent.

Da New Generation са: Кирил Зафиров (тромбон), Тодор Бакърджиев (тромпет), WahTony (бас), Теодор Петков (клавир) и Mr. Brown Sugar (барабани).

Чарлз Мак е от Ню Йорк, но е израснал в Бруклин. На 7 започва да свири на пиано, а на 10 вече пее в църковен хор. Преминава през госпъл, джаз, Бродуей шоу и класика, за да стигне до сцената на награждаването на "Оскар" 2009 като …. номиниран за най-добра песен от филм. Той е композитор на късометражния филм Drive By: A Love Store (1997) на Джамал Джоузеф. През 2007 заедно с Джамал и Тевин Томас композира и продуцира парчето "Raise It Up" за филма August Rush.

Ли’Нард е признат е за гений на динамичното представление на живо, като изключителен бас китарист и продуцент с редки артистични критерии. Владее виртуозно богата гама от инструменти и стилове: цигулка и бас китара, миксва хип-хоп и ар-ен-би, западноафриканска музика, рок, блус и реге. Участвал е в над 50 албума и в момента свири в световноизвестните нюйоркски клубове The Blue Note, The Bitter End, Terra Blues, Nells And S.O.B.'s.

Адам Снайдър (на снимката) е барабанист от 1976. Свирил е  в цял свят. Последните му ангажименти са като дръмър на Бродуейския мюзикъл Movin' Out. В богатата си биография има изяви с Джек Брус, Нийл Седака, Престън Смит, Глория Гейнър

Марк Бауерс е професионален студио и тур китарист, автор на музика и продуцент. Отраснал в семейство на професионални музиканти, Марк е свирил с групи като The Manhattans и Кool Аnd Тhe Gang. Чест гост е  вн най-търсените нюйоркски клубове, където музиканти от ранга на Принс (Prince) например се отбиват да го слушат всяка седмица.

Вход: 10 лева.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички