Насекомикс представят първия си видеоклип


Насекомикс представят първия си видеоклип

6140

Една година след промоцията на албума си "Adam’s Bushes, Eva’s Deep", Насекомикс ще представят и първия си официален видеоклип – с концерт отново в столичния клуб "Бекстейдж".

Събитието започва от 20 часа днес.

Видеото е към песента „Definitely Song”. Основен двигател по създаването на проекта е Веселка Кунчева. Тя е негов режисьор и сценарист. Преди това е режисирала клипа на Блуба Лу – „Hold Back”, а в момента работи по сценария за видео на песента „Мракът свети” на Хелп Ми Джоунс (Help Me Jones), в който Рони от Насекомикс ще участва като актриса. Екипът, реализирал клипа, работи почти денонощно и съвсем безвъзмездно, защото всички – от актьорите до монтажистите - вече са фенове на групата и искат да й направят своеобразен подарък.

"Когато чух песента на Насекомикс "Definitely Song" у мен възкръсна детинското удоволствие, че ми разказват приказка. Гласът на Рони, носталгичните звуци на акордеона, виолончелото и китарата ме потопиха в един далечен свят, който искам да претворя… създавайки видеоклип по песента", казва Веселка Кунчева.

И както винаги, когато става дума за приказна група, необикновени случки и интересни истории съпътстват работата по проекта.

“Третият и четвъртият ден се сляха и направихме маратон от 48 часови снимки без почивка. Насекомикс, актьорите и всички, които помагаха, спяха, където им падне – под масата, на земята, на столове. Когато дойдеше редът на някой от тях, го събуждахме, снимахме и после го пращахме отново да спи”, разказва Веселка.

Десетки фенове и лошото време помагат за масовката, заснета на открито. Групата пуска покана в страницата си във Фейсбук, на която се отзовават много хора. Инструктират ги да си носят чадъри и шлифери – по план в кадрите трябва да има дъжд, който дори щял да бъде добавен като специален ефект, ако времето е сухо.

"Изви се страхотна буря и заваля силен дъжд. За да се чуем трябваше да крещим”, режисьорката. “Мислех, че хората ще се разотидат или че от жилищните кооперации, по които наизлязоха хората, ще ни изгонят, защото вдигахме страхотен шум с пропилера (голям вентилатор) и агрегата. Нищо подобно не се случи. Снимахме до полунощ и никой не извика полицията, нито статистите си тръгнаха. Хората се забавляваха. Имаше един човек, който ни погледа, отиде при асистентката и помоли да му дадат и на него чадър и шлифер, защото би искал да участва. После звънна на жена си и каза: "Жена, не ме чакайте за вечеря. Тук е страшно интересно! Няма да мръдна, докато не свърши!"

Всичко, казано дотук, едва повдига завесата пред видеото към "Definitely Song", в което всеки ще открие частица приказка за себе си. На представянето в клуб "Бекстейдж" Насекомикс отново ще пренесат публиката в своя свят на истории за пораснали деца. Кадрите разказват за момиче, обсебено от един сън. В него се появява момче, което не познава. Момичето започва да го вижда навсякъде в реалността. Той е просякът на ъгъла, случайният минувач, пешеходецът, който се сблъсква с нея... Образът му се появява по витрините, в кафенетата, по улиците... Момичето започва да вижда света от един друг ъгъл.  

"Историята е за нуждата ни от магия, от приказност, от фантазия. Дали момчето, което главната героиня преследва, съществува реално? Това няма значение. Достатъчно е, че неговият образ успява да промени сивкавостта на града, в който съществува..." – обобщава Веселка Кунчева.

Заснемането на клипа е осъществено с финансовата подкрепа на "Рено Нисан България",  в чието лице групата открива истински партньор и приятел на музиката, която Рони, Мишо, Жоро и Санди създават.

В благодарностите на формацията, освен към всички фенове, е и майката на Мишо, изтърпяла десетдневно окупиране и опустошаване на апартамента й.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички