Огнен празник с Теодосий Спасов и Небесни струни


Огнен празник с Теодосий Спасов и Небесни струни

6801

Sofia Live Club едва побра всички желаещи да чуят вълшебния кавал на Теодосий Спасов в компанията на формацията Небесни струни оная вечер.

Заедно с кавалджията на планетата на сцената излязоха Доротея Димитрова - цигулка, Теодора Христова - цигулка, Михаела Павлова - виола, Йоланта Делибозова - виолончело и Смила Стоева – ударни инструменти. Сред специалните гости на концерта бяха и най-близките хора на Теодосий – неговата съпруга Бойка Велкова, и бащата на музиканта, пропътувал 600 км. специално за събитието.

В началото музикантите бяха представени от Веселин Симов, прокурист на Рока България АД. Той горещо благодари на Теодосий Спасов и Небесни струни за техния огромен талант и за благородната инициатива, на домакините от Sofia Live Club за подадената ръка и на всички гости, които, закупувайки билет за концерта, подкрепят международната фондация We Are Water. Теодосий Спасов е един от първите у нас, заедно с Магдалена Малеева, професор Христо Пимпирев и Ники Кънчев, които приеха идеята на фондацията. Тя e основана тази година по инициатива на световния лидер в обзавеждането за баня Roca. Фондацията е международна и има две главни цели: да повишава културата на използване на водата сред обществото и да участва в дейности, които имат за цел да минимизират негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси.

На влизане в клуба всеки от гостите получи малка бутилка минерална вода WAW, към която бе прикрепена малка книжка. От нея гостите разбраха, че това не е нова марка вода, а символичен подарък (WAW е съкращение на името на фондацията We Are Water), който напомня, колко ценна за човека е чистата питейна вода.

Тедосий Спасов и петте "небесни струни" озариха сцената с таланта, усмивките и магнетичното си присъствие. Зрителите в препълнената зала със затаен дъх следяха изпълненията на музикантите, които ги увличаха все повече и повече със своя невероятен музикален микс, събрал в себе си нюанси от европейската класическа музика и балканския фолклор, преплетени с новаторски аранжименти в духа на джаза. Повечето от представените композиции са написани от Теодосий специално за състава. Новият, различен прочит на една добре позната пиеса, обаче, не остави безучастен нито един зрител в залата. Теодосий Спасов и Небесни струни импровизираха смело върху музикалната тема на "Сей Боб", като в един момент пиесата се превърна в увличащ разговор между Теодосий Спасов и Смила Стоева. Теодосий подаваше с глас импровизирани реплики, на които едва 18-годишната музикантка на ударните инструменти отговаряше с невероятна виртуозност, която сякаш на моменти изненадваше искрено дори кавалджията.

Дълго време публиката не остави музикантите да слязат от сцената, викайки ги отново и отново на бис. Зрители и изпълнители все повече се сливаха в едно цяло, в едно общо приповдигнато настроение, а Теодосий Спасов и Небесните струни продължаваха да ги увличат с темите от "Джаной", "Тамир ага", "Цигански танц", поднесени с невероятното чувство за хумор на музиканта. Когато изглеждаше, че емоциалният заряд в залата е достигнал своя връх, Теодосий Спасов предложи на публиката успокоението на безкрайно красивата и нежна композиция "Замисленият ангел", в изпълнение на не по-малко обаятелните Небесни струни. Публиката обаче изригна отново, когато музикантите й поднесоха своя "Огнен празник", като вечерта се превърна в истински музикален празник за всички присъстващи.

Аплодисментите не стихнаха дълго след края на концерта, а Теодосий Спасов и дамите от Небесните струни не отказаха на никого автограф върху своя нов албум, оставяйки у всички присъстващи отпечатъка на незабравимо музикално преживяване и усещането, че за красотата, новаторството и полета на въображението граници няма.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички