Група Акага ще представя България на EuroSonic в Грьонинген


Група Акага ще представя България на EuroSonic в Грьонинген

5745

Група Акага ще участва от българска страна на европейския фестивал и музикалната конференция EuroSonic Noorderslag 2011.

Събитието е в Грьонинген, Холандия, от 12 до 15 януари.

Фюжън бендът работи активно през последните години по реализиране на съвместни проекти с известни български и чуждестранни изпълнители, между които Графа, Дичо, Тома, Спенс, Mellow Mac, Pedro Lugo Martinez (El Nene) и много други. Музикантите са чести гости в телевизионния ефир, не спират с концертната си дейност у нас и в Европа.

Питър Шмидт, основател и директор на EuroSonic Noorderslag, беше сред основните говорители по време на Музикалната конференция за Югоизточна Европа SeeMe. Според него, участието в различни фестивали е изключително важно за представянето и развитието на всеки един артист.

EuroSonic Noorderslag е сред най-важните международни платформа за срещи и дискусии в музикалната индустрия с фокус върху европейските фестивали, турнета, музика на живо и медийни изяви. За четири дни събитието събира над три хиляди музиканти и професионалисти, представени в 260 концерта и шоу програми и 150 панела. Форумът ще отбележи 25-а годишнина от своето създаване този януари.

Флайърът на фестивала - тук: http://www.bumacultuur.net/bc/docs/Eurosonic_Noorderslag_flyer.pdf

EuroSonic Noorderslag 2011 в числа:

18 000 посетители
3 000 музикални професионалисти от целия свят
260 концерта и шоу програми
150 панела и срещи между професионалисти
25 радиостанции, членове на European Broadcasting Union (EBU)
60 фестивала от програмата European Talent Exchange Programme (ETEP) - Европейска програма за обмен на таланти
400 европейски фестивала
200 журналисти
35 националности

Програма на конференцията

Боб Лефсиц и Фред Гудман - основни говорители:

Извън протокола с усмивка; Панел на музикалния агент; Бъдещето на фестивалите; На фокус: Източна Европа; Трансевропейски експрес; Панел здравеопазване и безопасност; Бъдещето на музикалните лейбъли; Покана за турне; Зелени събития; Панел на музикалния мениджър; обща фестивална среща.

Още за програмата - тук:

http://conference.eurosonic-noorderslag.nl/en/panels/

Европейските медии по време на EuroSonic Noorderslag:

EuroSonic Noorderslag работи в изключително сътрудничество с европейските медии, за да даде възможност за най-широко представяне на артистите и изпълнителите. 334 концерта бяха излъчвани от 21 радиостанции от EBU през 2010. С безусловната подкрепа на медиите от EBU и техните радиопредавания, изявите от EuroSonic Noorderslag 2011 ще достигнат публика от милиони в цяла Европа и отвъд нея .... Освен че голям брой музикални списания ще отразяват събитието, EuroSonic е се излъчва на живо от няколко международни телевизионни станции.

European Talent Exchange Programme (ETEP): Европейска програма за обмен на таланти:

ETEP е успешна инициатива на EuroSonic Noorderslag, създадена, за да стимулира обмена на европейска музика в цяла Европа. През 2010 изумителният брой от 186 концерта на 72 европейски творци от 20 страни, включени в ETEP, участваха в 60 фестивала в 20 страни. Общият брой изяви на артисти и програми, включени в ETEP от 2003 насамq e сбор е 1051 концерта на 418 европейски музиканти. ETEP лансира своите таланти, осигурявайки им участия във водещите европейски фестивали, излъчването им по редица радиостанции и представянето им в различни други медии: www.etep.nl
 
Участниците на EuroSonic Noorderslag 2011:

http://festival.eurosonic-noorderslag.nl/en/artists/

http://www.bumacultuur.net/bc/docs/Eurosonic%20is%20coming%20home_Focus%20on%20the%20Netherlands.pdf

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички