Боби Фарел (Бони Ем) почина от инфаркт


Боби Фарел (Бони Ем) почина от инфаркт

11718

Боби Фарел (Bobby Farrell) - вокалист на легендарната диско формация Бони Ем (Boney M), е починал от инфаркт.

61-годишният музикант, изявяващ се успешно и като танцьор, бе намерен мъртъв в хотелската си стая в Санкт Петербург на 30 декември.

Няма признаци за насилствена смърт, според Джон Сийн, агент на покойния изпълнител.

Фарел е бил в града, за да изнесе концерт. Говорител на промоутърската компанията, организиращи участията му в Русия, съобщи, че той нееднократно е бил хоспитализиран заради сърдечни пристъпи в края на концертите през последната година.

Роберто Алфонсо Фарел, както е цялото му име, е роден на холандския остров Аруба в Карибско море на 6 октомври 1949. Последните години от живота си той изкара в Амстердам.

През 1993 Фарел се ожени за ромка от село до Белград, като освободи място в групата за африканеца Реги Сабое, но продължи да се изявява със собствена си формация, наречена Бони Ем на Боби Фарел.

На 15-годишна възраст Фарел става моряк и плава две години с различни кораби. Работи и като диджей преди да срещне създателя на Бони Ем - германския продуцент Франк Фариан.

Той основава състава през 1975, за да представи неговото парче "Do You Wanna Bump". Първият пробив идва след участие в германско телевизионно шоу година по-късно. песента "Rivers Of Babylon" става N 1 в няколко европейски държави през 1978.

Следват още хитове, сред които "Daddy Cool", "Sunny", "Brown Girl In The Ring", "Mary’s Boy Child", "Rasputin" и много други.

Тиражите на албумите и синглите на групата са над 200 милиона броя.

Две различни формация с името Бони Ем се представиха в България - едната с вокалистката Лиз Мичъл през 1999, другата - начело с Мейзи Уилямс, изнесе няколко концерта в последните две години.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички