Нов вокалист за Нова година в Паст Ридемпшън


Нов вокалист за Нова година в Паст Ридемпшън

4001

След издаването на албума "Unleashed Emptiness" (2010), една от най-идейните родни метъл банди - Паст Ридемпшън (Past Redemption), се разделиха с вокалиста Благо Петров и китариста Иван.

На тяхно място са Георги Гагов (вокали - участвал в групата между 1993 - 1994) (на снимката в средата, с късата коса) и Митко Пенков (китара) (вляво от него), научи MySound.bg от бандата.

Групата засне видеоклип към съвсем нова песен - "Fraud", заедно с тях през декември. Режисьор е Ясен Григоров, оператор - Темелко Темелков. Кадрите и изпълнението ще са включени в саундтрака към филм, който ще излезе до няколко месеца.

"В него става дума за българската ъндърграунд сцена, така поне ни споделиха. Утре ще гледаме суровия вариант на клипа, и до няколко дни вече ще е готов окончателно", поясни басистът Митко Хаджиилиев.

Групата е създадена от Стефан (барабени и бивш член на Таран) и Дени (китара) в София през лятото на 1992. Скоро към тях се присъединява Иван (бас), който е и вокал на групата в ранните им години. Бандата записва и първото си демо през 1993, включващо 4 песни, които са повлияни от Напалм Дет (Napalm Death). По същото време в тяхната репетиционна започва да свири и група Атентатор, която скоро се разпада, но нeйният вокалист (Христо) и единият от китаристите (Краси) се присъединяват към Паст Ридемпшън. В този състав музикантите започват работа над своя дебютен албум "Decomposed". Той е записан в столичното студио "Сити" само за 2 седмици. Стилът му е грайнд/дет метъл.

Групарите бързо набират скорост, започват предложения за концерти. Албумът е издаден от "Рива саунд" през същата 1993. Той е N 1 по продажби на родния пазар тогава. Паст Ридемпшън са поканени в ТВ шоуто "Хит минус едно" да представят дебюта си. Музикантите зписват песен специално за предаването, но в последния момент организаторите отказват да я излъчат поради "прекалено агресивен звук и стил", припомни басистът Митко.

След този "неуспех" съставът започва работа по своя втори албум. Междувременно свири по родните клубове с различни групи като Нихилист, Найс Сайд и редица други популярни за това време банди. През 1994 влиза за запис на своя втори албум "Useless Amputations" в студио Graffitti с  продуцент е Боби Бончев.

Съставът на бандата отново търпи промени. Певецът Христо влиза в казармата, а на негово място идва Георги, който записва 9 нови песни и двата ремикса на песента "Passion". През август 1994 продукцията е готова, а групата тръгва на ново турне из България. След този албум Паст Ридемпшън се разпадат.

10 години по- късно Стефан решава, че е дошло времето да възкреси групата и с Краси започват да свирят отново, въпреки че срещат трудности в подбора на останали членове. След редица неуспехи към тях се присъединяват Митко (бас) и Дани (вокал). В този състав те продължават да се изязяват в софийските клубове. Нещо в звученето обаче не е както трябва и те решават, че им трябва втора китара. Така сред тях се озовава Иван.
 
В обновения си състав групата влиза за запис на своя трети албум "Forever Burning Scorn" през пролетта на 2005. Той е завършен в студиото на Тонто от Ахат . Дистрибутор става Counter Attack Productions и в края на годината проектът е както на местния, така и на световния музикален пазар - продава се още САЩ, Европа, Южна Америка, Русия и Япония. От него него е и пробивният сингъл "Betrayed", към който има и ефектен видеоклип.

Групата продължава напред, въпреки поредните промени в състава си. На мястото на досегашния вокалист Дани вече е Благо Петров.

Рокаджиите отново набират скорост, свирейки с редица световноизвестни групи: Напалм Дет, Обичуъри (Obituary), Вейдър (Vader), Пънджънт Стенч (Pungent Stench), Синистър (Sinister), Дистръкшън (Destruction), Дисмембър (Dismember), Мардук (Marduk). През 2007 издават коцертно DVD, което включва както шоу в София, така и редица стари материали. Четвъртият проект на Паст Ридемпшън е записан в края на 2009, но все още не е тиражиран поради липсата на лейбъл, който да го издаде официално.

Именно от него са синглите "Unleashed Emptiness", "Oblivious To Pain" и "Revelation", към които има и видеа. Бандата започва 2010 отново ударно с участието си на големия концерт, чиито хедлайнъри са Вейдър и Мардук.

Паст Ридемпшън поканиха едни от най-известните български дет метъл гласове да се включат в последните им записи: Макс Пейнс (Max Pain) от Дъ Ривендж Проджект (The Revenge Project), Киро от Hyperborea, Гани от Корози (Korozi), Митко от Реакция (Rеactija), Илко от Имбрейс Бай Дарк (Emrace By Dark). Успоредно с това момчетата продължиха с концертната си дейност.

Бандата промоутира последния си албум "Unleashed Emptiness" с успешен концерт през май.

Още - на:

www.myspace.com/predemption

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички