Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Американски и руски нинджи превземат Военния клуб в София


Американски и руски нинджи превземат Военния клуб в София

1688

Руски и американски "нинджи" на актуалния електронен саунд пристигат в София да отбележат над 20-годишнината от основаването на Ninja Tune, един от култовите независими музикални лейбъли. 

Събитието, организирано от EventEase и ирландското уиски Bushmills, е във Военния клуб в столицата от 19 часа на 24 февруари, четвъртък. Краят на партито ще е някъде около полунощ.

Билети: предварителна продажба - 20 лв. (до 23 февруари) в мрежата на Eventim.bg (магазини "Германос", "Офис 1", "Мултирама", "Технополис", "Пикадили", ОМV и други), на място: 25 лв.

За европейски представител  е поканен емблематичният хип-хоп, фънк и ембиънт диджей с руски корени - DJ Вадим (DJ Vadim) (на снимката в средата), а от страна на Америка родните меломани ще имат възможност да се насладят на нестандартното живо представление на артистите Daedelus и Toki Monsta.

Роден в Русия, живеещ в Лондон, а преди това в Берлин и Ню Йорк, Вадим притежава репутацията на един от най-значимите световни независими музикални продуценти. По-известен като "неуморимата нинджа", той бележи и едни от най-големите успехи на лейбъла през изминалите 20 години. Каква музика ще представи у нас, никой критик и разбирач не може да предскаже еднозначно, но е сигурно, че посетителите ще получат душевна инжекция от качествен фънк, соул, хип-хоп и дъб степ.

Daedelus е един от най-интересните типажи в съвременната американска електронна музика. Типично викторианско денди като имидж днес, в ранните си години той минава през различни рок, джаз и дори ска банди, но никъде не успява да намери свобода за артистичните си импровизации. Затова залага на дръм-ен-бейса, като резултатът се оказва малко по-различен, експериментален и учудващо добър, чисто нов стил, основан на мелодията преди всичко. Не закъсняват и почитателите от най-креативните американски артисти в същото направление - MF Doom, Prefuse 73, TTC и Ерика Баду (Erykah Badu). Съвсем логично, управата на Ninja Tune бързо го приобщава към талантливото си семейство. Daedelus e цар на синтезатора и семплера, сред безспорните попадения на 2011.

Toki Monsta e родена на западния бряг на Лос Анджелис и израства като несъсредоточенa ученичка по пиано, която впоследствие намира приложение на това свое умение в създаване на многопластови звукови парчета, интелигентно комбинирайки живи инструменти, перкусии, дигитални манипулации и семпли от прашните винили плочи на баща си. Тя e определяна като един от най-многообещаващите артисти в средите на авангардния хип-хоп и електроника. Живото й изпълнение е пропито с емоция и страст към мекия синтезаторен звук на олдскуул бийтовете. Не случайно е любимка на Maryanne Hobbs и Flying Lotus.

Ninja Tune e символ за алтернативен и качествен саунд от 1990 на артисти от цялото земно кълбо – Амон Тобин (Amon Tobin), Синематик Оркестра (Cinematic Orchestra), Колдкът (Coldcut), Руутс Манува (Roots Manuva), Кентаро (Kentaro), Бонобо (Bonobo), DJ Фууд (DJ Food), DJ Вадим, Daedelus и много други. Замисълът на организаторите е да представят целия спектър на лейбъла от двете страни на океана.

Възрастово ограничение за купона: 18+

Видео - на:

http://www.youtube.com/watch?v=kRJ2YvRv3N4

http://www.youtube.com/watch?v=cGYXf8FmJ-8

http://www.youtube.com/watch?v=s1ze0d3Z9dU&feature=related

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички