Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Любовта е сборна касетка


Любовта е сборна касетка

2601

Спомняте ли си саундтрака на първата ви любов?

А на първата раздяла? Това, че с някого имате едини същ вкус за музика, прави ли ви автоматично сродни души? Записвали ли сте някога сборна касетка?
 
Ако отговорът е да, то тази книга е за вас!
 
Издателство "Махалото" предлага на българската публика "Любовта е сборна касетка", романтичната, мъдра и забавна книга на музикалния журналист Роб Шефийлд, оглавила класациите в Америка.

Имате ли любима музика за любов, за шофиране, за спортуване… Намирали ли сте отговорите на най-важните въпроси, които ви вълнуват, в текста на песен? Наистина ли може да сме самотни, след като имаме за компания музиката? Случвало ли се е да не можете повече да слушате любима песен, защото вече я свързвате с неприятна случка?

"Може би най-забавната, тъжна и проникновена книга за музика, появила се през последните години", отбелязва "Ню Йорк Таймс".

Никой от нас не разполага с лукса да остане замръзнал на едно място, без да се променя, но променят ли се и музикалните ни вкусове и влияния? Защо сме способни да намразим, или мигновено да харесаме някого заради музиката, която слуша? Защо само заради музиката избираме да изглеждаме по един или друг начин? И защо всичко това е толкова важно?

ИМА МНОГО КНИГИ за хората, които създават музика, но тази е за онези, които я слушат. И да не го осъзнаваме, мелодиите, с които израстваме, на които се влюбваме и разделяме, празнуваме и тъгуваме, са неразривна част от нас. Те ни оформят и вдъхновяват, а понякога дори могат да ни спасят. Но най-важното от всичко е, че в този огромен свят музиката ни свързва и отваря сърцата ни едно за друго.

РОБ ШЕФИЙЛД не е музикант, той е писател и журналист, а "Любовта е сборна касетка" не е любовна песен, но спокойно би могла да бъде такава. Това е изповедта на автора за един живот, посветен на музиката, спомените му за десетилетието на 90-е, което го оформя като личност, и обяснението му в любов към една езабравима жена. С историите на 22 сборни касетки автобиографичният разказ проследява ранните години на Шефийлд, срещата със съпругата му, нейната смърт и опитите му да започне живота си отначало. Книгата съчетава най-доброто от световете на литературата и музикалната сцена и оставя читателите въодушевени, обогатени и разтърсени като след концерт на любима група.

Превод Катрин Гайдарова
меки корици, 248 стр.
Цена 13 лв.
ISBN 978-954-8338-14-1
www.mahaloto.net

ИМА МНОГО ВИДОВЕ сборни касетки. За пушене на трева, за отиване на работа, за миене на чинии, за взимане на душ. Колекция от хубави песни, открити в лоши албуми, които никога не бихте си пуснали целите отново. Най-големите хитове от купчините с плочи на гаджето ви, които сте си записали в нощта преди да скъсате. В света са измислени милиони песни и съществуват милиони начини да ги свържете в една подборка. Това е част от забавлението да си фен и да харесваш музиката. Вярвам, че когато човек прави компилация, всъщност създава история. Претърсваш трезорите със съкровища и нарамваш всичко, което можеш да извлечеш, а после превръщаш плячката в нещо ново, пише Шефийлд.

Преглеждаш цялата дискография на даден артист или група, като стопираш във времето онзи единствен момент, когато ти се е искало да скачаш, да танцуваш, да полудееш и да си махнеш главата на съответното изпълнение. И след това можеш винаги щом пожелаеш да се връщаш към това чувство. Сборните касетки открадват скъпоценни мигове от всички краища на музикалния космос, оформят ги в различна опаковка и те заживяват с нова привлекателност, обобщава авторът.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички