Магьосникът от ОМ


Магьосникът от ОМ

5810

Николай Иванов - главен идеен двигател на родната формация ОМ, събира музикантите за концерт в столичния джаз-бар Soul In Da Hole довечера.

Етно джаз фиестата започва в 22.00 часа.

Николай Иванов - тамбура, вокал, клавишни, флейти, композитор; Марио Иванов - бас китара и Георги Ангелов - перкусии ще представят нови пиеси, както и най-важно от репертоара на групата досега.

Николай Иванов е музикант, художник, композитор, аранжор... Неговата на пръв поглед еклектична дейност трудно би могла да се прецени извън контекста на специфичната географска ширина, където той живее и твори. Изпълнителят смества традиционен и модерен саунд, различни жанрове и изобразителни езици, експериментира от джаз и авангард до електронна и филмова музика, рисува картини и фрески, прави инсталации и пърформанси. И всичко това - обединено от идеята за пълен синтез, така характерен за съвременното изкуство.
               
Роден е 1959, през 1978 завършва Художествена гимназия в София, а през 1986 – Художествената академия в столицата (спецалност стенопис). Произхожда от фамилия на музиканти и получава солидно домашно  образование по темата - на 5 започва с пиано, на 14- китара. Свири с различни млади джаз формации, а през 1991 основава арт-формация ОМ. Това е първата наша етно-ембиент група. С нея не само записва, но и концертира интензивно.

Николай Иванов участва в множество фестивали и свири в Европа, Азия и Далечния Изток, изявява се в многобройни интернационални проекти с музиканти от Европа и Изтока.
                
Като солов артист изнася концерти в Германия, Франция, Испания, Норвегия, Унгария, Австрия, Хърватска, Индия, Китай и много други.

Той е едно от главните действащи лица в проекта Балкански коне.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички