Ревю и Лепра ДеЛукс общ концерт


Ревю и Лепра ДеЛукс общ концерт

6020

Две от най-сериозните имена в българската алтернативна сцена се обединяват за общ концерт.

Култовите Ревю, начело с Васо Гюров, заедно с иновативно звучащите Лепра ДеЛукс (Leepra DeLuxe), ще гостуват в "Строежа" утре.

Столичният клуб отваря с тематична музика в 20 часа, а в 22.00 стартира сетът на Лепра – с неизменното участие на Насо Русков от Бейбифейс Клан (Babyface Clan). Веднага след тях на сцената в центъра на Студентски град ще се появят Ревю, в чийто състав отново е Кристина Серафимова.

Билети се разпространяват предварително в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 8 лв. Касите – вериги магазини "Офис 1", "Техномаркет", "На тъмно", "М-Тел", "Ориндж", "Мултирама", както и в "Строежа". На място и в деня на събитието пропуските ще струват 10 лв. Броят им е ограничен до 250 и се препоръчва предварителното закупуване, припомнят организаторите.

Лепра ДеЛукс се събират през 2000 като проект на Боби Струкански от Бейбифейс Клан, Константин Кацарски от Блуба Лу (Bluba Lu) и Бебо от Ърбън Грей (Urban Gray). По-късно към тях се присъединява и Насо Русков. След заминаването му за Лондон формацията продължава като трио, а отскоро Насо е отново в България и в редиците на бандата, която ще бъде в пълния си състав за шоуто утре вечер.

Ревю е знакова за българката алтернативна сцена група. Историята й започва още в далечната 1985, когато Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев създават проекта Кале. Удоволствието от композирането на музика се превръща в основна движеща сила, наред с предизвикателството да обличаш всичките си усещания в думи. Кале се разпада през 1988, възкръсвайки малко по-късно същата година в двете най-култови групи в България за този период – Ревю и Нова Генерация.

Васил Гюров, Кирил Манчев, покойният вече Бойчо Карабойчев и Милена Славова се събират в Ревю през 1988. На следващата година записват албум, съдържащ емблематични за времето си парчета, сред които "Ала-бала", "Директор на водопад", "Чичо" и други, както и песни, записани на репетиции като "Цветя от края на 80-е" и "Без адрес", които са неизменно актуални и до днес.

След серия от прекъсвания и събирания през 90-е, участия на музикантите от групата в различни - отново култови за времето си проекти, след песни като "1968" и "Закуска" през 2002, откриването на Кристина Серафимова, завръщането на Милена, и отново на Криси,  и през 2011 Ревю е сред най-ценните и оригинални формации, които българската публика си заслужава да види в залите и на клубната сцена.

Ревю свириха на едни от най-запомнящите се концерти в най-големите зали в София и Бургас, а в клубовете почти нямат аналог – само преди по-малко от година концертът им в същия клуб "Строежа" бе разпродаден седмица преди датата.

Събитието е подкрепено от Ballantine’s в рамките на поредица от концерти в клуба всеки четвъртък.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички