Ману Чао с концерт в София на 14 април


Ману Чао с концерт в София на 14 април

2522

Ману Чао (Manu Chao) ще изнесе втория си концерт в София.

Култовият французин с испански корени ще се изяви в "Фестивална" на 14 април по покана на Loud Concerts. Музикантът пристига като част от турнето си Manu Chao La Ventura.

Продажбата на билетите стартира от днес – 21 февруари, понеделник. Ще бъдат пуснати само 3 500 пропуска на цена от 55 лв. за брой ексклузивно в интернет на www.Ticketstream.bg, в магазините на Office1Superstore, Orange, Multirama, "На тъмно", както и в Билетен център, НДК.

Славата достига знаковия музикант през 1988, когато групата, в която участва тогава с брат си и своя братовчед  - Мано Негра (Mano Negra), дебютира с албума "Pachanka". Песента от същия проект - "Mala Vida", превзема световните класации, а формацията получава договор с гиганта Virgin. Славно, но кратко е съществуването на фамилния проект, а след разпадането му се появява Ману Чао.

"Пиша песните само за себе си, но се радвам много, когато те се харесат на публиката", обяснява музикантът. За разлика от повечето изпълнители, той и хората около него се отдават на абсолютна импровизация и свобода на творчеството. Звученето на Ману е максимално енергично и трудно попада в една категория - стилова или езикова. Той признава, че е човек, който се чувства уютно на всяко място по света. Твърди, че музиката го следва навсякъде, тъй като го прави щастлив. Той е гражданин на момента, според неговите думи, антиглобалист, ревностен защитник на различни екологични каузи и яростен критик на комерсиализма.

Либералните му убеждения намират изява и в активна подкрепа за легализирането на марихуаната. Смята се за свободен и цени простите неща - в живота и в изкуството. Почита музиката на Боб Марли (Bob Marley).
 
Първият албум, с който Ману Чао става световноизвестен, е "Clandestino" (1998), достигнал платинен статус. Безспорен хит от него е песента "Bongo Bongo". Продукцията се превръща в нещо като химн на емигрантите по света, a нейният автор е особено горд от това. Част от музиката към филма на Кустурица -"Марадона", посветен на легендата Диего Марадона, е дело на Ману Чао. От този саундтрак феновете не могат за забравят "La Vida Tombola".

Чао получава награда Goya за песента "Me Llaman Calle" към испанския филм Princesas през 2006.

Албумът "La Radiolina" (2007), също със златен статус, с сдобива с две номинации за Латино Грами - в категорията Best Alternative Music Album и за песента "Me Llaman Calle" в категорията Best Short Form Music Video.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички