Група Немо изстреля в ефир новото си парче Тъмен ден


Група Немо изстреля в ефир новото си парче Тъмен ден

6026

Тъмен ли е денят на момчетата от група Немо?

Отговорът е в новата им песен, чието неподправено хард звучене е в ефира от броени дни.

Парчето е естествено продължение на "Песен в до диез", сътворена в компанията на новия барабанист Шарки. Сингълът "Тъмен ден" е записан в студио "На вилата" (www.navilata.com ). Музиката и текстът са на вокалиста Алек, аранжиментът е на цялата формация, а смесването .- на група Иерихон. Парчето е в ротация на честотите на радио Star FM. Може да бъде чуто и в секция "Музика" на www.nemoband.com и в YouTube, уточняват от "Виталити Мюзик".

Както MySound.bg вече информира, Немо са сред осемте банди, достигнали до финала в конкурса Jack Daniel’s Battle Оf Тhe Bands България 2011. Отличени са в категорията за най-добра любителска рок група сред 57 банди в надпреварата. Предстои им най-вълнуваща фаза от рок битката, а именно - участие в клубно турне, включващо концерти в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Велико Търново:

9 март - "Суингинг хол" (Swinging Hall), София
10 март
- Jam, Стара Загора
13 мaрт - The Box, София
15 мaрт
- "Строежа", София
19 мaрт
- "Трите лъва", Варна
20 март
- "Полинеро", Пловдив

Според регламента на конкурса музикалната надпревара ще достигне своята кулминация по време на финалния концерт в София на 15 април, когато ще бъдат обявени и победителите. Парчетата на рокаджиите, участници в Битката на бандите, ще бъдат компилирани в диск, който ще се разпространява със списание "Про-Рок".

Немо показаха неподправен саунд и оригинално алтернативно брит звучене още с първото си парче - "Песен в до диез".

Музикантите предизвикаха задръстване до прохода Петрохан покрай записа на клипа към него.

(Виж го тук)!

Екстремни моменти и минусови температури за малко да провалят снимките тогава, разказват от бандата. Тъй като действието се развива на пътя за Петрохан, Явор, Шарки, Тео и Алек споделиха, че заради потока от преминаващи автомобили няколко пъти се е налагало да преместват цялата техника и да повтарят снимки.

Допълнителен стрес пък предизвикал глиган, появил се изневиделица от храстите.  Въпреки изненадите и гнева на забързаните шофьори, музикантите са доволни от крайния резултат. "Песен в до диез" отбеляза посоката, в която рокаджиите поеха след като най-новото попълнение в редиците им - Шарки, застана зад барабаните .

Текстът и музиката са дело на вокалиста Алек Кирев.

Режисьор на лентата е Румена Попова.

Още - на:

www.nemoband.com

www.vitalitymusic.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички