Новата БГ метъл/хардкор банда S.D.X в афиша на Fight For March


Новата БГ метъл/хардкор банда S.D.X в афиша на Fight For March

5049

Бандата S.D.X - новото попълнение на тежката ъндърграунд сцена у нас, ще се изяви на минифеста Fight For March.

Както MySound.bg извести, събитието с участието Melekh, Троут Фистинг (Throat Fisting) и Войдекс (Voidex), е в столичния клуб The Box довечера.

В репертоара на S.D.X. е първото им парче - "До последен дъх", което може да бъде изтеглено безплатно от Фейсбук профила на групата.

www.facebook.com/sdx08

То ще бъде част от предстоящото дебютно EP, което носи работното заглавие "S.D.X One". Проектът ще включва три парчета – "Никога не стига", "Пъкъла" и "До последен дъх". Записите са направени за един ден, а крайният продукт е дело на Бохата от Noizyrecordz, отговорен за едни от най-екстремните звуци в съвременния роден метъл. Както става ясно от имената на песните, момчетата пеят на български, а стилът им е тежък, бърз и надъхващ хардкор със силни траш метъл елементи. Slayer, Terror, Propagandhi и Pendulum (Пендулум) са сред имената, които групата посочва като най-сериозни влияния върху нейния саунд.

Формацията е създадена през май 2010, когато вокалът Митко (известен от банди като Toxic Hate Alive Inside и Seven Ate Nine) се присъединява към вече свирещите заедно Шеми (барабани), Боби (китара) и Пешо (бас). В този състав S.D.X вече имат два концерта зад гърба си, сред които и софийската дата от турнето на гръцката метъл кор банда I Want You Dead през декември.

Повече за SDX  - от самите музиканти:.
   
На всеки постоянно му се случват всякакви неща. Някои просто отминават, други бележат бъдещето ти. Винаги напред и нагоре, взели най-доброто от изминалите случки, с възможно най-тежък, бърз и мелодичен саунд… ние сме S.D.X, а това е нашата малка историйка!

Началото на края или моментът, в който започна настоящето

Можем да кажем, че през май 2010, след десетки парчета, които вече не свирим; няколко души, които, макар че са много добре и продължават да се занимават с музика, вече не свирят/пеят с нас; и няколко резки смени в саунда и стиловата ориентация, бяха заредени патроните на S.D.X. Тогава в нашия "метъл волтрон" се включи Митака (вокали), след като преди това Шеми (барабани), Бобката (китара) и Пешо (бас) бяхме направили всички необходимо да спасим света от силите на доброто.

На как започна всичко?

Ска! По някое време през 2008, когато и тримата още си имахме други групи, ориентирани в пънк рока решихме, че ще правим ска, и ще бъдем най-яката агресивна, бърза, пънкарска ска банда с най-яката брас секция на света. Даже си намерихме мацка вокалистка и ветеран от войната във Виетнам на синтезатор. Така или иначе, всичко беше прекалено хубаво, за да продължи прекалено дълго – неколкочасови репетиции с много фън, приятели, субстанции, музика и малко спомени… Така или иначе ска мечтата не се осъществи, но все пак решихме да продължим като трио, но тъй като без брас просто не е същото, да втежним малко стила към пънк със ска елементи. Последните с времето естествено отпаднаха, втвърдяването на саунда продължи и се стигна до надъхващ олдскуул хардкор, който, ако трябва да сме честни, ни изненада приятно. Сега, когато свирим първото си хардкор парче (на което викаме "хардкора"), всичко изглежда лесно и леко като детска играчка в сравнение с последния патрон в бандата.

...Пешо и Шеми си пътувахме от Люлин към София към края на миналата зима и обсъждахме, че е време да си намерим отделен вокал, защото парчетата вече са доста тежки и ангажиращи, и Пешо и Боби не могат да свирят и пеят качествено едновременно. Първият човек, за когото ни хрумна, беше Митака от Toxic Hate Alive Inside – мощен вокал с уникално присъствие и в час с музиката, която харесваме и в случая – правим.

Така започна всичко

А за името? В ска периода, в един от онези несвързани разговори, в които един говори за нещо, другия си мисли, че става въпрос за друга тема, а третият разбира нещо съвсем различно, Шеми помисли, че Пешо е предложил да се казваме Skadillax, а Боби даже го хареса. Съвсем случайно, от един неколкосекунден несвързан разговор за тромпети, барабани, парчета за кавъри, имена на банди и Los Fabulosos Cadillacs, се роди идеята за Skadillax – перфектното име за ска банда, което търсехме месеци преди това.

Когато свириш метъл обаче, не можеш да носиш ска име, и по всичко личеше, че с "втежняването", сагата с измислянето как да се казваме, ще започне отначало. Но любимото Skadillax се оказа доста адаптивно – махаш гласните слагаш точки и ето ти перфектно име за тежка банда – S.D.X.

Още за групата - на:

Facebook:

www.facebook.com/sdx08

Twitter:

http://twitter.com/sdxbg

Myspace:

http://www.myspace.com/sdxhardcore

Soundcloud:

http://soundcloud.com/sdx

ReverbNation:

http://www.reverbnation.com/sdx08

BandCamp:

http://sdxhc.bandcamp.com/

Last FM:

http://www.last.fm/music/S.D.X

 

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички