Миленита е Лора - от сутрин до вечер


Миленита е Лора - от сутрин до вечер

8619

Миленита (Милена Николова) е главната героиня в "Лора от сутрин до вечер" (Lora From Morning Till Evening) - градско приключение за приятелството, любовта, забавленията и главоболията, които могат да донесат осъществените мечти.

Пълнометражният български филм - дебют на сценариста и режисьор Димитър Коцев-Шошо, е в афиша на международния "София Филм Фест" 2011. Лентата (95') ще бъде показана в столичното кино Cineplex от 19 часа довечера (7 март), и на 11 март, петък, в същото кино от този час.    

Христо Петков, Димо Алексиев и Ива Гочева партнират на певицата (в кадър от филма на снимката), която се завърна в светлината на прожекторите с албума "Gato" в началото на годината. Първият сингъл от него - "Черни котараци", бе режисиран именно от Шошо. Кадрите със специалното участие на Юлиан Вергов, бяха заснети от екипа, реализирал продукцията, и се радват на голям успех в сайтовете за видеообмен в момента.

Дискът е изключително възторжено приет от активната градска аудитория, а живите участия на Миленита привличат многобройна публика. Следващият клип от "Gato"- към парчето "Sitting On The Fence", включващ емблематични епизоди и кадри от филма, се очаква този месец.

"Ще е още по-експресивен от "Котараци"-те", сподели Шошо пред MySound.bg. "Много по-внезапен е. Но то е заради Шошо, който е едновременно сериозен и забавен, голям купонджия, но и изключително отговорен режисьор, абе на мястото си е", допълни го Миленита.  

"Лора от сутрин до вечер" разказва необичайно приключение, което се случва в големия град. Млада жена става героиня в напрегнато преследване от чудати персонажи заради дребни предмети, чиято стойност и смисъл тя дори не подозира. Заедно със зрителя тя трябва да разкрие загадката на магическите зарчета, като по пътя ще разбере още много неща за себе си, приятелствата и всичко останало. Филмът е съвременен и динамичен, а също така и с космополитна атмосфера – тази история може да се случи навсякъде по света.

Творческият екип на продукцията се допълва от оператора Владо МихайловАфтърпартито по случай премиерата на филма е в Sofia Live Club в рамките на събитията, организиирани от Teren Music, от 22.00 ч. довечера. В основата на "Лора от сутрин до вечер" e едноименната книга на Коцев, издадена от Junk Brothers през 2004.

243 страници ескизен, ърбън сюжет, илюстриран от Ясен Григоров с... 1300 рисунки, и придружен с музикална компилация. Направена от DJ Чавес, тя предложи парчета на Ъпсурт ("Психопат") и Бичето ("Понел"), но повечето парчета в нея бяха неиздавани тогава.

"Още - Алекс Кей, Белослава, Мънди МорнингГери на микрофона, DJ Кик, Фючър Шок (Phuture Shock) и един техен вариант – Лютните, където са Фичо и Бирата с един духач от Македония и разни други музиканти, Пластик Хай-Фай, Вендета (Vendetta) с кавър (българска версия на "Quest For Herb", култова резня на Мърфи’с Лоу – б.р.), а финалът е "З часа" на Ем Ем Оу: Мони Панчев, Чайката, Бирата и Чавес, които се събират да си правят сешъни със странни хора", припомни Шошо.

"Съществува вероятност да добиете впечатлението, че познавате някои от героите, но това е невъзможно, тъй като те са напълно измислени. Авторът никога не се е срещал с хора от реалния живот", казва Коцев.

Книгата ще бъде преиздадена през май.

Филмът "Лора от сутрин до вечер", чийто жанр е определен предварително като "приключенски", тръгва официално по кината в страната от 3 юни.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички