Хъртс ще са в първия ден на фестивала Elevation 2011 в Разлог


Хъртс ще са в първия ден на фестивала Elevation 2011 в Разлог

3229

Горещата британска формация Хъртс (The Hutrs) ще свири в първия ден на фестивала Elevation 2011 - 24 юни (петък), съобщи Александър Евтимов от организаторите в ефира на БНР.

Той бе събеседник на Радослава Топалова в предаването "Време за живот" по програма "Хоризонт" снощи.

Както MySound.bg информира, първото издание на събитието ще се състои в Разлог на 24 и 25 юни.

"Готвим фестивала от година и половина, успяхме да "хванем" Хъртс за участие в България още преди окончателно да се превърнат в световен хит, в началото на техния възход", поясни Евтимов.

Дали българските фенове на Джамирокуай (Jamiroquai) ще видят своите фаворити на едната от двете сцени, не стана ясно.

Александър Евтимов не потвърди, но и не отрече мълвата, която пълзи през последния месец. "Правим всичко за почитателите и не желаем да ги разочароваме. Да приемат всичко за слухове, докато дадено присъствие не бъде огласено официално в медиите", категоричен бе той.

Събитието ще се състои на входа на Разлог към Предела.

"Много близо е до Банско, което ще улесни почитателите да открият места за нощуване", обосновават избора си организаторите, които, ако се съди от официалния сайт на феста, не крият амбициите си да го превърнат в Гластънбъри на Балканите. Възможно е Elevation да стане тридневен фестивал догодина.

Предвидени са както специален къмпинг, който ще бъде построен от община Разлог, така и фамилни билети.

"Експериментираме за първи път у нас с вход за двама, трима и четирима. Ясно е, че ще пристигнат и желаещи под 18 години, за които се налага придружител, както и по-възрастни от тях", поясни Евтимов.   

Щабът има намерения да канят групи и солови изпълнители, които не са идвали в България, или пък са в пика на своята кариера. Както и такива, които "са качествени имат много фенове", поясни събседникът, като даде за пример Дог Ийт Дог (Dog Eat Dog) и Стерео Емсис (Stereo MC's) - в афиша тазгодишното издание.

Двете сцени ще бъдат разположени на 70 дка, като е възможно площта да бъде и по-голяма, в зависимост от закупените билети. Първите 5 000 от тях са на промоционална цена от 96 лв., иначе еднодневният пропуск ще струва 70 лв.

Събитието е замислено тематично - поп ден и рок ден.

Нарочно внимание ще бъде обърнато и на българските участници. Именно заради тях организаторите стартират конкурс.

Той започва днес. Първият по рода си открит конкурс за групи в толкова мащабно събитие ще се проведе съвместно от Radio Café Team и организаторите. Целта му е да даде възможност на една непопулярна българска група или изпълнител да представи музиката си на обща сцена с имена като Търти Секъндс Ту Марс (30 Seconds To Mars), Хъртс, Стерео Емсис, Дог Ийт Дог, Паров Стелар (Parovov Stelar) и други, гласи официалното съобщение.

Според условията участие могат да вземат изпълнители или групи, които до момента не са се изявявали на големи сцени в рамките на събития, организирани в България. Кандидатстващите трябва да имат минимум 10 авторски песни. Те трябва да изпратят не повече от две свои песни или видеоклипове, както и кратка биография и снимки, на имейл адрес radiocafeteam@elevation.bg или на адрес: София, булевард "България" 2, Radio Café. Крайният срок за заявките е 15 април.

Измежду всички желаещи, организаторите на фестивала ще изберат 10 имена. Кое от тях ще вземе участие по време на уникалното събитие, ще решат членовете на останалите български банди, които ще се качат на сцените на Elevation Music Festival. Това ще стане по време на специално събитие, в което групите ще дадат своите гласове за кандидатите. При равен брой гласове участникът ще бъде изтеглен на случаен принцип, чрез жребий. Избраната група или изпълнител ще има възможност да представи своя авторска музика в рамките на 40-минутен сет.

"Тъй като смятаме да развиваме фестивала, възнамеряваме да открием и банди, които да растат заедно с него", обяви Александър Евтимов.

Другите родни изпълнители - осем на брой, които ще се представят на фестивала, ще бъдат анонсирани до две седмици. Тогава ще се изясни и финалният лайн-ъп на 95 процента.

Само диджейската сцена ще бъде открита за импровизация почти по последния момент.  

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички