Кирил Маричков ще пее Бяла тишина на концерта за Георги Минчев


Кирил Маричков ще пее Бяла тишина на концерта за Георги Минчев

6329

Кирил Маричков ще изпее прочутата "Бяла тишина" на благотворителния концерт в памет на Георги Минчев (9.04.1943-18.02.2001).

Както MySound.bg съобщи, събитието, на което ще се изявят музиканти от родния рок елит, е в Sofia Live Club от 19 часа утре, 14 март.

Приходите ще отидат за построяването на Патриарха на българския блус и рок-ен-рол в Алеята на рока в Каварна, непосредствено до този на Рони Джеймс Дио (Ronnie Janes Dio).

Песента "Бяла тишина" (музика: Борис Карадимчев), представена от Георги Минчев и Щурците е обявена за "Мелодия на годината" в едноименния телевизионен конкурс и печели първа награда на "Златният Орфей" през 1967.

"Освен вечните "Бира, секс и рок-ен-рол" и "Гошо е с нас", с които като джем сешън ще завърши шоуто", Стари-те муцуни ще свирят "Блудният син", съобщи басистът Ивайло Крайчовски, който е в супергрупата от основаването й през 1991.

Петър Гюзелев е автор на музиката на "Блудният син", а и на "Музикантска съдба", което парче е в репертоара на Васко Кръпката утре.

Георги Мархолев и останалите групари от Сънрайз (Sunrize) ще представят и парчета от новия си албум "S.O.S." - "Bang Bang No More Tears", "You Sure Got The Blues" и посветеното на 11 септември "Summer In New York". "Ще има и един-два кавъра, но кои са те, не казвам, заповядайте на концерта, и ще разберете", прикани фронтменът.

Елица Тодорова ще зарадва публиката с изпълнение на "Вода" от едноименния албум.

В изявата ще участват още Милена Славова, с която Гошо изпя в дует някои от емблематичните си песни, Звезди от Ахат, Джендема, Георги Денков, Монолит, Блус трафик, Три и половина джем и 5-о чувство.  

Водещ ще бъде Андрей Слабаков.  

Дарения

20 лв. е входът, билети ще се продават на място в деня на концерта. В залата ще бъдат сложени и кутии, в които феновете на великия музикант могат да направят дарение за паметника.

Това може да стане и на банкова сметка:

Райфайзен банк
IBAN: BG43 RZBB 9155 1000 7323 90
BIC: RZBBВGSF

Титуляри на сметката: Васил Георгиев (Васко Кръпката) и Владимир Йончев

Информация за всичко, свързано с паметника на Георги Минчев, може да намерите на сайта

www.goshoesnas.com

и във Фейсбук групата

"Гошо е с нас - паметник на Георги Минчев в Каварна"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички