Dark Tranquillity ще свирят за първи път в България


Dark Tranquillity ще свирят за първи път в България

6830

Едни от пионерите на легендарната шведска дет метъл сцена – Дарк Транкуилити (Dark Tranquillity), най-после ще свирят за първи път в България.

Това ще бъде първият концерт, който радио "Тангра Мега Рок" организира след навършването на 5-а си годишнина и 5-е тематични шоутa, свързани с нея.

Емблематичният мелодичен гьотеборгски дет метъл саунд ще разлюлее новооткрития столичен клуб Mixtape 5 (в подлеза зад НДК, под Моста на влюбените), получил бойното си рок кръщение с концерта на D.R.I. на 15 март.

Билетите тръгват в продажба от понеделник, 21 март, в системите на www.Ticketsream.bg и www.Eventim.bg с цени, както следва:

35 лв – промоционални, първите 100;
40 лв – редовна цена,
45 лв – в деня на концерта.

Продажбата ще бъде преустановена при достигане на 600 билета, за удобство на зрителите.

Предстои да бъде обявена и българската подгряваща банда.

Изявата е част от кратко турне от 5 дати на Балканите – в Румъния, Турция, две в Гърция и у нас, обясняват организаторите.

Групата е основана в Гьотеборг  през 1989. Тя е още едно доказателство за силата на вълната, заляла европейския метъл ъндърграунд в началото на 90-е години. Става въпрос, разбира се, за зародилата се тогава гьотеборгска школа, в която усилено се смесваше мелодичен хеви с брутален дет метъл.

Заедно с Ин Флеймс (In Flames) и Ет Дъ Гейтс (At The Gates),  Дарк Транкуилити са основните създатели на легендарния шведски мелодичен дет метъл. Те са една от най-стабилните и дълголетни групи в жанра, с легиони от фенове по целия свят и до днес, едни от абсолютните лидери, продължаващи неуморно да творят, затвърдявайки водещите си позиции като майстори на раздвижения екстремен звук.


В петия си дългосвирещ продукт - "Heaven" (2000), шведите направиха завой от мелодичен дет към по-сложни композиции, в които се долавя прогресив оттенък.

Бандата отбеляза 20-я си юбилей с двойното DVD/CD издание "Where Death Is Most Alive"(2009). Проектът се изкачи до #1 в шведската класация за DVD.

Година след това, групата издаде 9-я си студиен албум "We Are The Void", приет горещо и от феновете, и от критиката, като не пропусна да поднесе и изненади с някои блек метъл, траш и готик елементи в саунда си.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички