Тото Кутуньо представя хитове и нови парчета в София на 10 април


Тото Кутуньо представя хитове и нови парчета в София на 10 април

6077

Голямата италианска звезда Тото Кутуньо (Toto Cutugno) ще пее в зала 1 на НДК от 19 часа на 10 април.

Един от най-обичаните музиканти от Ботуша пристига по покана на "Жокер Медиа".

"Ще представя както най-популярните си хитове, така и някои нови мои песни. Вълнувам се много! Честно казано, за мен българската публика е изключително селективна, слушаща и същевременно сърдечна. Определено е публика, достойна за уважение", казва звездата, запитан от организаторите дали се вълнува преди срещата с родните меломани.

Тото ще гастролира с най-добрите си приятели, които всъщност са музикантите от групата, свирещи на пиано, саксофон, тромбон, китара, барабани.

Невероятни хора и професионалисти, хвали ги певецът.

"България е красива страна с много сърдечни хора. Имате прекрасна публика. Знаете ли, хубавото на нашата професия е това, че имаме възможността да пътуваме много, да се срещаме с различни хора и култури. За съжаление обаче, не ни остава време да се запознаем по-подробно с природата и забележителностите на конкретната държава, където се намираме. Но кой знае, някога може и да се завърна там, където съм бил, като турист и да се обогатя и в това отношение", казва още изпълнителят и добавя, че у нас би искал да види усмивки, добри хора и много приятели.

Билети - на касите на НДК, www.eventim.bg и www.bgbileti.com.

Салваторе Кутуньо - композитор и вокалист (свири на китара и на пиано), е роден през 1947. Въпреки че няма музикално образование, той става известен първо като композитор (автор е на близо 300 песни), а едва по-късно като певец.   

Италианецът е бил силно повлиян от баща си, който бил тромпетист, когато решава да стане музикант. След като свири на барабани в няколко различни групи, Тото Кутуньо създава бандата Toto e Tati. Песента му "L'ete Indien" става международен хит през 1975, последвана е от "Et Si Tu N'existes Pas" още през следващата година.

Изпълнителят участва в "Сан Ремо" с "Volo AZ504" и печели трето място през 1976. През 1980 затвърждава успехите си на сцената на популярния фестивал, побеждавайки в конкурса със "Solo Noi".

Той печели и "Евровизия" с баладата си "Insieme: 1992" ("Together: 1992") през 1990, която отбелязва европейската политическа интеграция.

В резултат от неговата победа, през следващата година изданието на конкурса се провежда в Рим, където двамата единствени победители от ИталияТото Кутуньо и Джилиола Чинкуети, спечелила приза през далечната 1964, се представят заедно.

Най-популярната песен на изпълнителя и до днес остава емблематичната "L'Italiano (Lasciatemi Cantare)".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички