Дрийм пънк и нойз рок с No Age навръх Разпети петък в София


Дрийм пънк и нойз рок с No Age навръх Разпети петък в София

1309

Американското дуо No Age (www.myspace.com/nonoage) ще пренесе цялата си емоционалност, агресия, шум и меланхолия и в България.

Формацията от Лос Анджелис ще разтърси столичния клуб RBF навръх Разпети петък, 22 април.

Събитието се организира от "Аларма Пънк Джаз" (www.myspace.com/alarmapunkjazzfest) и Indioteque (www.indioteque.com ).

Българската столица е една от спирките по време на световното им турне. No Age са определяни като една от големите надежди на съвременния алтернативен рок.

"Това не е нов прочит на нойз стила, това е развиване в някакво друго пространство", пише New York Times.

Концертът започва от 19.30.

Звездни гости на събитието ще бъдат и  Хендсъм Фърс (Handsome Furs), чието участие е голямата изненада на "Аларма" и "Котки под коли". Концертът ще се предава директно по програма "Христо Ботев" от 21.30 ч. на 22 април със специалното разрешение на групата, а цялостната програма на петия пълнометражен "Аларма Пънк Джаз Фест" (18-22 април) ще бъде обявена официално следващата седмица.


No Age са китаристът Ранди Рандал и барабанистът/вокалист Дийн Алън Спънт. Дебютният им албум "Weirdo Rippers "(2007) е издаден от лейбъла FatCat, в чийто каталог са имена като Сигюр Рос (Sigur Rоs) и Енимъл Кълектив (Animal Collective). Сайтът Drowned In Sound го нарежда на 8-о място в класацията си за най-добри албуми за годината.

Популярността на музикантите расте с втория им албум "Nouns" (2008). Проектът получи оценка 9.2 от 10 от влиятелния Pitchfork, позитивни ревюта в пресата, включително от Rolling Stone и Los Angelеs Times ("пънк рок за новото поколение калифорнийски мечтатели"). Дискът е издаден от компанията SupPop, която е и настоящият им музикален дом. Лейбълът е известен по света с каталозите на Нирвана (Nirvana), Саундгардън (Soundgarden) и The Postal Service.

Третият албум на Ранди Рандъл и Дийн Алън Спънт е "Everything In Between" (2010), получил първия си стрийм в сайта на The Guardian. С новата глава в историята им тенденцията към все по-големи аплаузи от медии и фенове продължава с пълна сила. Групата наскоро засне клип към "Fever Dreaming", режисиран от Патрик Даутърс, работил по клиповете на хитове като "Maps" на Yeah Yeah Yeahs, "Stockholm Syndrome" на Мюз (Muse) и "Wrong" на Депеш Мод (Depeche Mode). Песента беше представена в "Шоуто на Дейвид Летърман" (http://www.youtube.com/watch?v=LrGXbtBdum8 ).

За групата:

"Силата на композирането им и неочакваните обрати в звука им са повече от достатъчни, за да изградят солиден албум, който да се слуша отново и отново", (BBC Music)

"Лос Анджелис може да е център на пластичния блясък, но нойз-пънк дуото показва, че този град все още пази опасната си част" (Rolling Stone)

"Дрийм-пънкарите от Лос Анджелис предлагат един хамелеонов звук в музикално богат и истински предизвикателен албум" (Pitchfork)

"Представете си, ако класиката "Teen Age Riot" на Соник Юг (Sonic Youth) беше написана от истински тийнеджъри" (Rolling Stone)

"Както винаги, те балансират шумa с мелодията, отдалечеността с чувството, ниското с високото изкуство. "Everything In Between" и "Nouns" са два от най-добрите нойз рок/поп албуми на новото хилядолетие" (Allmusic.com)

"Музиката на No Age e разнообразна, цветна и постоянно изненадваща" (Los Angelеs Times)

"No Age никога няма да бъдат истински суперзвезди, но те имат невероятно лоялна аудитория, нещо, което заслужава аплодисменти в година, която ще бъде запомнена с надеждни групи, които са пропиляли шансовете си" (NME)

"Записано с трогателен ентусиазъм" (Q)

"Те превръщат шума в злато" (Allmusic.com)

"С музиката си те предлагат същевременно по нещо и нищо за всеки" (Billboard)

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички