Наско (Б.Т.Р.) води финала на конкурса Jack Daniel’s


Наско (Б.Т.Р.) води финала на конкурса Jack Daniel’s

5535

Финалният концерт на конкурса Jack Daniel’s Battle Of The Bands ще се състои на 15 април в столичния клуб RBF.

Както MySound.bg извести, това е датата, на която ще стане известен победителят в музикалното приключение.

Групите Немо (Nemo), Майнд Дизордър (Mind Disorder), 40 Days Later, Center, Hangover, GRДD, Downslot и Automatic Flowers ще се изправят на сцената за последното си предизвикателство в конкурса.

Началният час на концерта е 20.00 ч.. Водещ на събитието ще е Наско от Б.Т.Р. (на снимката), а специални гости ще бъде група Бастардоломи (Bastardolomey), която ще закрие купона.

Всичко това ще превърне събитието в истински празник за феновете на рока и заслужен финал на музикалното приключение за участниците. Конкурсът за любителски рок групи е световен формат, който се провежда за втори път у нас. Целта му е да предостави сцена на талантливи любителски рок групи. Това е шанс за феновете да чуят и да видят най-обещаващите гаражни банди и да споделят с тях удоволствието и енергията от любимата музика.

8-е най-добри групи, избрани от журито след прослушване на сляпо, изнесоха общо 28 концерта в клубовете на 5 града в продължение на повече от месец. По време на концертите селекционната комисия и публиката оценяваше техните изпълнения. В София домакини на бандите бяха клубовете "Суингинг хол" (Swingin’ Hall), "Строежа" и The Box. В Пловдив домът на рок битките бе клуб "Полинеро", а във Варна - клуб "Трите лъва". Във Велико Търново осемте групи се качиха на сцената в Melon, а техен домакин в Стара Загора бе клуб The Jam. В сравнение с авторските композиции на участниците в конкурса през 2008, сега нивото им е много по-високо, според председателя на журито Иван Лечев.

Освен него, тежка дума за селекцията имат още Васил Върбанов - радиоводещ в радио "Тангра Мега Рок", Краси Москов, водещ в радио Z-Rock, Мартин Михайлов - управител на софийския клуб "Строежа", Найден Колчев, главен редактор на сп. "Про-Рок", и Васил Катаничаров, водещ, автор на култовото предаване по "Диема+" -  "Фрактура".

Освен че получиха възможност да свирят пред публика в някои от най-добрите рок клубове в България, участниците в Битката на бандите се борят и за една от трите награди в музикалния конкурс – ваучери за по 5 000, 3 000 и 1 000 лева, които могат да бъдат използвани за заснемане на видеоклип, издаване на албум или за закупуване на инструменти. По време на клубните концерти публиката имаше възможност да гласува и да избере любимата си банда.

След преброяване на гласовете в края на клубното турне ще бъде обявена групата-любимец на публиката, а наградата за нея е китара Fender.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички