Пиромания се събират отново!


Пиромания се събират отново!

2581

След седмици слухове, загадъчни статуси във Facebook и журналистически догадки, към днешна дата вече е сигурно и официално - Пиромания се (Pyromania) се събират отново.

Концертът на култовата банда ще се състои в столичния клуб "Строежа" на 28 април.

Това ще е първа изява на музикантите от близо 15 години - за последно те свириха през 1997, когато спечелиха наградата на несъщестуваващата вече телевизия ММ.

"Възможно е да има още един концерт в Sofia Live Club, но това ще стане ясно на място. Всички много се вълнуваме", призна за MySound.bg Васил Вутев. Барабанистът пристига на 23 април специално за събитието от Холандия, където живее през последните години.Той се свири и на мини турнето на Рут Колева, предстоящо в пет от по-големите ни градове.

Новината за реюниъна на Пиромания идва изненадващо само половин година след като вокалистът и китарист на групата Димитър Василев - Нуфри категорично отрече в медиите всякакви възможности за повторно събиране на групата. През годините преди това към членовете на формацията са правени множество предложения за подновяване на дейността, които са били отказвани.

Бандата ще се изяви в състав: Димитър Василев- Нуфри (най вляво на снимката), Петко Дреников и Васил Вутев. Освен тримата основни членове като гости ще се включат басистът Ники Сербезов и барабанистът Деян Драгиев - Даката (Паникън Уайаскър (Panican Whyasker), Бейбифейс Клан (Babyface Clan). Първият ще замени Боян Злактов - Епето, докато вторият ще се включва в състава в отсътствието на Васил Вутев.

Пиромания ще представят около 90-минутен сет, в който освен песни от двата си албума, ще бъде включено и абсолютно ново парче. Тоест - предстоящето събиране няма да е инцидентно. Групата обещава да поднови активната си творческа и концертна дейност.

Родната алтърнатив банда нашумя още в средата на 90-е с дебюта си "Nothing" (1993). Вторият й и последен засега албум е "Ignored" (1997).

Билети за концерта на цена от 8 лв. - в мрежата на Ticketstream.bg - "Офис 1", "На тъмно", "М-Тел", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "Строежа". Организаторите обръщат внимание, че броят на билетите е ограничен до 300 и се препоръчва предварително закупуване.

Събитието се осъществява с подкрепата на Tuborg и Ballantine's.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички