Sevi ще ударят на Graham Harding Stage в афиша на британския фест Planet Rockstock
Нилза Коста за първи път в България. Афро-бразилската певица ще изнесе концерти в София, Пловдив и Велико Търново
Hauser (2 Cellos) с актуален албум на двата си концерта в Пловдив
Eufobia и Zima преди финландците Wolfheart на първия им самостоятелен концерт у нас
Джаз концерт по Мусоргски
От Хендел до Владигеров - джаз в класиката в Първо студио на БНР
Българското дуо Woomb открива концерта на португалската певица Maro със специален акустичен сет
P.I.F. с концерт-промоция "Приказката продължава"
Жените в ритъма на Балканите в Първо студио на БНР
Ветераните Past Redemption на нов дет/грайнд/ глас. Представят "Final Redemption" в столичния клуб "При Черепите"
Ясни всички групи за голямата сцена на Midalidare Rock In The Wine Valley 2024. Специален екран за финала на Европейското по футбол
hug or handshake пуснаха най-новия си сингъл "Waiting Till September", предстои премиерата му пред публика

Пънк рок за новото поколение калифорнийски мечтатели


Пънк рок за новото поколение калифорнийски мечтатели

5561

Американската алтернатив рок група No Age ще закрие петото издание на "Аларма Пънк Джаз Фест" с концерт в столичния клуб RBF от 20 часа довечера.

Както MySound.bg извести, специални гости на събитието ще бъдат канадското електро пънк дуо Хендсъм Фърс (Handsome Furs). Организатори са радиопредаването "Аларма" и проектът Indioteque.

No Age са сформирани през 2005. Високи оценки зa трите им албума дават издания като "Ню Йорк Таймс", в."Лос Анджелис Таймс", сп. "Ролинг Стоун", сп. "Кю" и сп. "Билборд". Заглавията им присъстват в годишните класации на сайтовете Pitchfork и Drowned In Sound. Музикантите ще донесат цялата си емоционалност, агресия, шум и меланхолия и у нас.

Творческата и семейна двойка Хендсъм Фърс ще излезе на сцената преди No Age. Това ще е второ участие на проекта в София в рамките на няколко месеца.

"Твърдо сме решили, че трябва да се връщаме на местата, които сме заобичали", казва кийбордистката Алексей Пери. "Лесно е да се посети един път нетрадиционна дестинация, но за нас е адски важно да се опитаме действително да изградим фенска база и да се връщаме толкова пъти, колкото силите ни позволяват", допълва тя (на снимката с Dan Boeckner пред плакат за концерт на Лили Иванова при предишната си визита у нас).

Новият албум на Фърс - "Sound Kapital", се очаква през юни.

Според организаторите, концертът на северноамериканските групи е специален за българската сцена. Това е един от редките случаи, в които концерт у нас ще направят млади и актуални групи в този жанр.

Подгряващи на събитието ще бъдат диджеите от Indioteque и българската експериментална формация "Котки под коли".

Вход - 10 лв.

Още - на:

www.indioteque.com

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

Българската столица е една от спирките по време на световното турне на No Age. Музикантите са определяни като една от големите надежди на съвременния алтернативен рок. Или, ако трябва да цитираме колегите от New York Times: "Това не е нов прочит на нойз стила, това е развиване в някакво друго пространство".
 
No Age са китаристът Ранди Рандал и барабанистът/вокалист Дийн Алън Спънт. Дебютният им албум "Weirdo Rippers" (2007) е издаден от лейбъла FatCat, в чийто каталог са имена като Sigur Rоs и Animal Collective. Сайтът Drowned In Sound го нарежда на 8-о място в класацията си за най-добри албуми за годината.

Популярността на американците расте с втория албум "Nouns" (2008), получил оценка 9.2 от 10 от влиятелния Pitchfork, позитивни ревюта от пресата, включително от Rolling Stone и Los Angelеs Times ("пънк рок за новото поколение калифорнийски мечтатели"). Дискът е издаден от компанията SupPop, която е и настоящият им музикален дом. Той е известен по света с изданията на заглавия от групи като Нарвана (Nirvana), Саундгардън (Soundgarden) и The Postal Service.

Третият албум на Ранди Рандъл и Дийн Алън Спънт е "Everything In Between" (2010), получил първия си стрийм в сайта на The Guardian.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички