Васко Кръпката мести Джулая на Витоша


Васко Кръпката мести Джулая на Витоша

4620

"Варна и Бургас си имат море, ние пък, дето живеем в София, си имаме чудесна плнанина - Витоша, и трябва да я използваме за купони. Щото кризата се гони с яки блус и рок концерти" - прокламира Васко Кръпката, и обяви, че възнамерява да "премести" Джулая в столицата.

"Поне три дни здрава музика и на чист въздух - на палатки, една от най-добрите страни на хипи-идеята. А сцената ще гледа към изгрева", съобщи за MySound.bg музикантът.

Той стяга и две нови събития, ако не се брои участието му в организацията на традиционния фестивал "Цвете за Гошо", който ще се проведе на 4 и 5 юни в София тази година.

Единият нов фест ще бъде в Разлог, другият - във Владая.

"Първият ще е, живот и здраве, на 9 септември, този във Владая - на следващия ден", поясни Кръпката, който е кръстил събитията простичко "Рок в Разлог" и "Рок във Владая".

Той смята да покани в Разлог и чуждестранни изпълнители. "Засега само от нашия си регион - Гърция, Сърбия и Македония, а като превърнем свиренето там в  традиционно, вече ще мислим и за артисти от други държави", допълни Кръпката.

Концертът във Владая ще се състои на изоставения стадион, по думите на Васко. Идеята за това място му дошла по време на скорошното му акустично турне извън България.

Сънрайз вече събраха рокаджиите на Джулай в столицата, представяйки Кен Хенсли от Юрая Хийп (Uriah Heep) в Sofia Live Club.

Георги Мархолев и Ко. издигнаха искането изявата, която се повежда по Черноморието на 1 юли, да бъде обявена за национален празник. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички