Беневентан трио: джаз рок за истински ценители у нас


Беневентан трио: джаз рок за истински ценители у нас

930

Инфо от домакините:

Беневентан трио гостува за първи път в този състав. Зад кодовото име на триото се крият имената – Джоле Максимовски (бас) и Дино Милосавлевич (барабани) – великолепните музиканти от Влатко Стефановски трио. С тях е клавиристът Симон Киселички. Специален гост за участието им в България е един от най-добрите и обичани китаристи - Кристиян Евго (Клержо, La Colonie Volvox, Constantine Orchestra).

Инфо от един гост:

Какво имаме в наличност: в 21.00 ч. Sofia Live Club по нищо не личи, че ще има концерт. 27 души са седнали на маси близо до сцената. 8 от тях са македонци, каквото и да значи това. В очакване да се понапълни клуба, чак в 22.30 ч излиза триото с "Добро вече". Столичната кметица не знае за този факт и не е удължила работното време на градския транспорт. Компанията в клуба е намаляла с двама-трима.

Какво имаме като музика: джаз рок в традициите на 70-е години с доминанта на роял и клавирна електроника. За сравнение, триото е много близо до изпълненията на Кийт Джарет от същия период. Когато се свири в трио, не е задължително бас и барабани да са само ритъм секция. Македонците правят точно това. Солиращи партии на бас и тупани. За разлика от техния лидер Влатко Стефановски, триото бяга от балканския фолклор. Само в една композиция е загатнат. В нея Киселички свири на дудук между две цигари. Той пуши постоянно и осветлението в клуба придава домашна атмосфера на концерта със синкавия цигарен дим.

Какво имаме като време: нямаме.

Градският транспорт прибира последните си коли. На излизане от клуба забелязвам, че в списъка на акредитирани журналисти е задраскано само моето име и на фотографката. За пореден път си задавам въпроса "За какво им е акредитация на хора, които предпочитат да си стоят вкъщи по чехли, вместо да подишат истински джаз рок?".

Какво имаме като отговор: нямаме.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички