Пънк на балалайка от Popa Sapka два пъти в България


Пънк на балалайка от Popa Sapka два пъти в България

6879

Румънското явление Попа Шапка (Popa Sapka) пристига за два концерта у нас в средата на юни.

Джипси пънк формацията ще свири на сцената на "Конюшните на царя" в Пловдив на 14 юни и в столичния клуб "Порк Пай" (Pork Pie) в Борисовата градина на следващия ден - 15 юни.

Бандата с интернационално звучене е добре позната в България. Както MySound.bg вече отбеляза, тя предизвика фурор с участието си в миналогодишното издание на Spirit Of Burgas, разгорещи публиката и с две шоута в София и Варна.

Групата пее на руски, румънски и английски. Нейният стил е модерно наричаният напоследък джипси пънк, подобно саунда на Gogol Bordello и Здоб Си Здуб (Zdob Si Zdub), основан на акордеони, клавири, китари, бас и барабани. Абсолютен купон! Попа Шапка привлякоха вниманието на над 1 000 души на сцената на "На тъмно" в рамките на фестивала Spirit Of Burgas 2010. Учудващо за нова и непозната формация, гостите направиха така, че никой от публиката да не остане безучастен.
 
Билети за концерта в Борисовата градина се продават в мрежата на "Тикетстрийм" - "Офис 1", "М-тел", "Техномаркет", "На тъмно", "Ориндж", "Мултирама", "Строежа". Цената е 5 лв. в предварителна продажба за софийския концерт, а в Пловдив билетите ще се разпространяват само на място за сумата от 6 лв.! Вратите на двете сцени на открито отварят в 20.00 ч., а концертите започват в 21.00 ч.

Попа Шапка се събират през 2009, като бързо се превръщат в любимци на публиката в родния си град Тимишоара. Съвсем скоро след това групата тръгва на път с мисълта да покори сърцата и душите на меломаните във всяко възможно място, до което могат да се доберат. И навсякъде, където отиват, публиката мигновено се влюбва в привлекателните мелодии, в микса от бийтове, каращи всички да танцуват и пеят наравно с групата.

Музиката на румънците - силно повлияна от балканските мелодии и ритми, е микс от ска, поп, пънк, цигански мотиви, реге, фолк и не на последно място традиционната музика на Майка Русия. Групарите определят звученето си като Balkan Pop-Ska.

Текстовете им представляват смесица, произлязла от международния произход на членовете на групата: английски, румънски, руски... Лекотата и искреността на Balkan Pop-Ska са това, което ги прави привлекателни за всеки!

Попа Шапка са:

Dima Bodarev - вокали, акордеон
Mircea Radu - китара, балалайка
Dani - бас китара
Vologhea - клавири и специални ефекти
Baba - барабани и перкусии

Подобно предстоящия концерт на нашумелите Дубиоза Кълектив (Dubioza Kolektiv) ("Порк Пай", 8 юни), и събитието с участието на румънците в София е организирано благодарение на успешното обединение между клуба, "Строежа" и Stagemasters със съдействието на Bushmills и Jacobs 3in1!
   
Виж купона на шеметите на:

http://www.youtube.com/watch?v=kqxlZUZZj5Q&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=W_A4xESJWLU

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички