Шеметите Dubioza Kolektiv с първи концерт в България


Шеметите Dubioza Kolektiv с първи концерт в България

5263

Dubioza Kolektiv пристигат за първи път в България за концерт на 8 юни.

Както MySound.bg вече извести, той ще се състои на открито - в Борисовата градина, София, клуб Pork Pie.

Формацията от Босна и Херцеговина е една от най-интересните съвременни групи от Балканите, като през последните години набра солидна популярност в цяла Европа.

Билети се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg - "Офис 1", "М-Тел", "На тъмно", "Техномаркет", "Ориндж", "Мултирама", "Строежа". Първите 500 броя са на цена от 7 лв., следващите 500 - 12 лв., а останалите - 15 лв.

В бандата са осем души, които са изключително енергични и атрактивни на сцена. Стилът им е уникална смесица от дъб, реге и хип-хоп, от една страна, уплътнени с китарни рифове, перкусии, ска и етно мотиви. Бандата е сред най-търсените напоследък и участва в редица фестивали в Германия, Холандия, Сърбия, Словения, Полша, Хърватска, Чехия, Словакия. Голяма част от българската аудитория успя да наблюдава тяхното изпълнение на македонския фестивал "Таксират"  непосредсвено след еуфорията, която създаде Ману Чао там. Невероятно бе как формацията от Босна и Херцеговина успя да задържи, та дори да усили, вниманието на 7-8 -хилядната публика върху себе си.

Бандата е сред акцентите на MTV за територията на бивша Югославия. Групарите имат цели два записани и излъчени концерта в ефира на престижната музикална медия.

Гостите пристигат у нас по покана на столичния клуб "Строежа", Pork Pie и Stagemasters, с подкрепата на ирландското уиски Bushmills и съдействието на Lazy Days Agency.

От този сезон Pork Pie разполага с повече площ, по-голяма сцена и добре уреден пропусквателен режим, като въпреки това се препоръчва предварителното закупуване на билети, обясниха органицаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички