Манифест на футуризма в прогресив метъл


Манифест на футуризма в прогресив метъл

4673

Албумът "Manifesto For Futurism" (1999) на формацията Dali’s Dilemma ще бъде предствен в предаването "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21 ч. довечера.

На 20 февруари 1909 френският вестник Le Figaro публикува Manifeste du futurisme, или "Манифест за футуризма" от италианския поет Filippo Tommaso Marinetti. С тази прокламация се поставя началото на ново течение в изкуството, основните идеи в което се градят около отхвърлянето на миналото, култ към високите скорости, индустриализацията и господството на машините, към младостта и нейната агресия.  

90 години по-късно в Сан Хосе, Калифорния, музикантите от прогресив метъл групата Dali’s Dilemma ни припомнят този документ и заявяват своите намерения за развитие, за постоянно движение и непримиримост към застоя и статуквото.   

В дебютния си албум те представят свои лични преживявания в поетична форма, разказват за вярата си в чудесата, за своите мечти, но и за сблъсъците си с лъжата и измамата, със страха и болката, контретизира радиоводещият Сергей Шишов.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички