Тiesto с българско Какао


Тiesto с българско Какао

2351

Всъщност, Тиесто (Tiesto) върви с всякакъв вид питиета.

Но кой е Тиесто, ще се запитате? Холандски диджей. Нека кажем, че стилът му е транс, макар че, ако някой съвременен музикант следва стриктно само един стил, най–вероятно би бил забравен бързо... Вероятно ще си зададете и въпроса произвежда ли се какао в България? Разбира се – вече няколко години подред. Тази година обаче българското какао е особено силно.
 
Вчерашното шоу на Тиесто на "какаовия" плаж в Cacao Bech, Слънчев бряг, само потвърди някои мои наблюдения напоследък. Много хора пренебрегват подобни диджеи, защото смятат, че при тях е ясно какво ще бъде чуто на шоутата им. Твърдят, че холандецът е твърде префинен, популярен, захаросан и още куп други определения, които се лепват обикновено и на поп изпълнителите. И донякъде са прави... Цялата картинка обаче няма да им се нареди!
 
Тиесто отдавна е повече от диджей: той е институция в музиката, а партитата, които прави, отдавна са се превърнали в нещо като модерен рок концерт... Хилядите фенове, които посещават събитието "Тиесто", са непосилна задача за повечето негови колеги в електронната музика. И не на последно място - илюминациите и визуализациите по време на сетовете му са почти ненадминати... Накратко казано: Тиесто е като ракета, която лети нависоко. И когато на феновете им се съпреживява хипнотично, но позитивно транс представление, пълно с химни и вокали, те знаят кой е човекът.

Гледайки сета му снощи, за момент се сетих за неповторимия Жан Мишел Жар и неговото "свирене" по лазерни струни – как удивляваше хората навремето... Тиесто е наясно, че добрата визуализация на музиката, която пуска, си е направо половината от нея.

Въпреки че в последните години се появиха много диджеи в транс музиката, по мое мнение Тиесто си остава N 1. И да, по–голям е дори от от Армин ван Бюрен, печелейки с това, че е по-разнообразен от него, събирайки повече стилове в сетовете си.

Денс арената снощи беше пълна с публика, която скачаше чак до изгрев слънце. Тиесто разходи присъстващите през цялата си дискография, комбинирайки стари парчета с чисто нови, нечувани до този момент тракове... Както казах по горе – нещо, което се очаква от него, но нещо, което той прави изключително добре. Откъм морето прииждаха малки и големи яхти, от чиито пауби купонясваше друга публика. Създаваше се впечатление за някакво транс тайнство. Единственото, което липсваше на хубавата картинка, беше любопитно НЛО в нощното небе... Но и да е било там, въпросното НЛО беше сдържано и остана невидимо.

Потвърди се очакването, че летният парти сезон ще бъде открит от Тиесто... За съжаление на останалите диджеи и за щастие на феновете, той лесно превръща пускалите преди него в подгряващи.
 
Изключително начало за световното и българското "какао"... Гостът вдигна летвата много високо. Онези, които се задават след него - Фери Корстен (FerryCorsten ), Армин ван Бюрен (Armin Van Buuren), Карл Кокс (Carl Cox)... в следващите дни, ще трябва да забравят, че небето е граница. А да си припомнят формулите за скоростта на светлината.

Cacаo Beach ще е едно от най–горещите кътчета на планетата...

Снимки - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички