Жреци на музите тръгна с Дунавско хоро и огньове


Жреци на музите тръгна с Дунавско хоро и огньове

4914

Атрактивно огнено шоу даде началото на 6-о издание на ММФИ "Жреци на музите" в Царево.

Кметът на Царево Петко Арнаудов откри събитието този уикенд, а министърът на културата Вежди Рашидов изпрати поздравителен адрес.

Бяха развяти флаговете на страните-участнички в тазгодишното издание – България, Русия, Сърбия, Македония. Лумна фестивалният огън, който ще разпръсне искрите си по цялото южно черноморие. Запалиха го театралите от група ТЕМП от "Враца", които по традиция откриват събитието.

След тях на сцената се качиха мажоретките от състав Слънце от Кнежа, фолклорен ансамбъл Ромбана от Ямбол, балет Мистика от София, врачанската вокална група Детелинка. Симпатии спечелиха и гостите от Русия – познатите вече и от миналата година актьори от театрално студио Игра от град Московский, които изпълниха популярни детски песни, като включиха в играта си и публиката.

Нов елемент тази година бе демонстрацията на Вин Чун – стилът на легендарния Брус Лий. Представиха го възпитаници на клуб за източни бойни изкуства от София. Програмата събра стотици зрители, които изпълниха площада на Царево.

Откриването по традиция завърши с Дунавско хоро, на което се хванаха и артисти и зрители.

В следващите десет дни по курортите на южното ни Черноморие ще шестват младостта, грацията, красотата. Талантливи младежи от София, Враца, Ямбол, Кнежа и гости от Русия, Сърбия и Македония ще демонстрират на сцените в южните ни курорти пред многобройна публика онова, което са научили, работили и сътворили през годината. Ще срещнат стари приятели, ще намерят нови. Ще се заредят с нови емоции и идеи за творчество през следващия сезон, убедени са организаторите.

Дни преди в Созопол да бъде открито поредното издание на "Аполония", празникът на музите вече започна с фестивала "Жреци на музите".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички