11 български банди част от Stage ON!


11 български банди част от Stage ON!

1813

Open Stage е част от музикалната програма на ON! Fest (4G) и е запазена територия за българските банди от най-различни стилове.

През целия втори ден на фестивала - 17 септември - от 9.00 до 19.00 часа, на сцената в зала 5 ще свирят родни групи от всички стилове, подбрани от екипа на muzikant.org.

Участниците бяха избрани с конкурс, на който се явиха почти 90 формации от цяла България.

11 от тях се класираха до финала и освен участието в първото издание на уникалния по рода си младежки форум у нас, всички те ще получат като награда професионален видео и аудио запис на избрана песен от техния концерт.

Групите на Open Stage са: Немо, Седем (7edem), Saltriver, Weil, Response, Зона, Adibas, Кю-Чек (Q-Check), Малки трагедии (DA Small Tragoediaz), Аявис (Ajabez) и Nomadia.

Стилът на Седем е смес от реге, боса нова, самба, фънк, рок, рага, хип-хоп, българска народна музика и т.н. През над 10-годишната си кариера музикантите  имат над 1 000 концерта на четири континента, няколко големи хита и съвместни участия с Джейсън Картър, Клод Дж. Уудс джуниър, Роб Бойд, Мишо Йосифов и много други. В последно време групата отново е активна и предстои тепърва да чуем какво ново от тях...

http://bg.onfest.bg/news/25-7edem-na-otkritata-scena-na-ON-Fest

Adibas са една от веселяшките банди на българската сцена, смесваща съвършено иронични и забавни текстове с не толкова съвършено (но пък от сърце) свирене. Фенският им мърчандайз е носен от поколения българи под формата на анцузи, тениски, кецове и сакове. Музиката им е също толкова качествена, колкото и останалите продукти с марка Adibas, защото и тя е правена в Китай "от умели композитори и текстописци", разкриват от групата. "Трябва да ни чуете на живо, за да се убедите в качествата ни, така че – заповядайте на първия гиг на Adibas, след близо едногодишна творческа пауза", приканват от групата.


http://bg.onfest.bg/news/22-Adibas-na-ON-Fest-2011---17-Septemvri

Аявис правят модерен рок, без тесни стилови определения, но с етно елементи, фънки моменти, неравноделен ритъм, нежeн звук на цигулката и атрактивни вокали. Въпреки относително кратката си история Михаил Стефанов (вокал), Бояна Желязкова (цигулка, бекинг вокал), Васето Крумов (китари), Кристиан Рахнев (бас) и Милен Райков (ударни) могат да се похвалят с множество самостоятелни концерти у нас и в чужбина.

http://bg.onfest.bg/news/24-Ajabez-na-ON-Fest-2011---17-Septemvri

Немо е група от източната част на София, работеща в стилистиката на модерния посталтернативен рок. Попивайки вдъхновение от двете страни на Океана, обогатява от грънджа, британския рок и алтернативната музика с автентичния привкус на българското си звучене, в по-тъмни краски и с притегателна меланхолия.

http://bg.onfest.bg/news/17-Nemo-na-ON-Fest-2011---Otvorena-scena

Кю-Чек е създадена напълно случайно от неслучайни хора през 2007. Има два албума, няколко видеоклипа, стотици концерти и синглите "Поп-фолк звезда" и едноименния за втория албум – "Chakarazzi". Музикантите пуснаха преди броени дни и чисто нова песен с видеоклип и само за няколко дни "Мор-Ска" (виж клипа) доказа потенциала си на летен хит в жанра. Работата по следващия диск тече с пълна сила, особено когато членовете на бандата не са заети с основното си задължение – да се забавляват…

http://bg.onfest.bg/news/27-Q-Check-na-ON-Fest---17-septemvri

Бас, барабани, китара, вокал. Тази традиционна конфигурация се разчупва от екзотиката на гайда, перкусии и цигулка. Стилово Nomadia се доближава най-много до определението за уърлд мюзик, но музикантите бягат от стандартното жанрово рамкиране. Членове на групите Булгара, Fake, Сафо, Силует и много други проекти, събрани от любопитство към новия звук и универсални послания за завръщане към природата в текстовете си.

http://bg.onfest.bg/news/16-NOMADIA-na-ON-Fest-2011---Otvorena-scena

Response се събират през 2005 и от тогава имат многобройни гигове по клубовете из България, участия по фестивали и открити сцени, както и награди от тях. Звученето им е фънки-рок, но не стоят встрани от интересни реге, рок-ен-рол и джази хрумвания.

http://bg.onfest.bg/news/15-Response-na-ON-Fest-2011---Otvorena-scena

Рок дуетът Weil е създаден 2009 от Папи - китара и Мая - цигулка. Новаторската комбинация от електрически цигулка и китара дава възможност за интерпретация и уникално звучене на много, стилистично различни, произведения. Работата на тандема е фокусирана върху авторски творби. Наред с тях в репертоара си има редица популярни "парчета", прочетени и изпълнени под влиянието на техните любими стилове - неокласика и мелодичен рок.

http://bg.onfest.bg/news/28-WEIL-prieha-pokanata-na-ON-Fest

Da Small Tragoediaz, или Малки трагедии съществуват в различен състав или понякога дори без постоянен състав. Все пак, в основата е Т. Манол или Dr Frank – вокалът, стожерът, текстописецът, инициаторът на арт-концепцията на проекта - Da Small Tragoediaz. Част от групата в момента са: Herr Stein, Hed Trips, Euerpi, 2backOFF. "Експериментален синтез между индустриални звуци, цифровизирани рифове, диско бийтове, истерични речитативи, мелодични припеви и каквото друго ти хрумне в служба на формалистична нонсенс поезия... или готически попарт експресионизъм", така описва саунда на бандата Т. Манол.

http://bg.onfest.bg/news/18-DA-Small-Tragoediaz-na-ON-Fest-2011---17-Septemvri

Група Зона е основана през 2003 в София от Христо Марков – вокал/китара и Александър Кръстев – бас китара, а по-късно към тях се присъединява и Бисер Веселинов – барабани. Триото свири по клубове в София и в страната. Участва в редица фестивали, телевизионни конкурси и концерти. Стилът е мелодичен рок, а различните вляния в него са многобройни.

http://bg.onfest.bg/news/21-ZONA-na-ON-Fest-2011---17-Septemvri

Saltriver води началото си от 2005 г, а стилът им твърдо е алтернативен рок, с осезаемо влияние на сиатълското звучене от 90-е години. От тогава са издали дебютния си албум "Tombstone Without A Name", както и трите краткосвирещи записа "Next Bus To Heaven" (2008), "Anonymous" (2009) и "You And Alcohol" (2011). След едногодишна раздяла наскоро проектът се събра в обновен състав.

http://bg.onfest.bg/news/14-Predstavyame-vi-parvata-grupa-za-Open-Stage

Билети за ON! Fest (4G) - чрез Eventim и Ticketstream в цялата страна, както и на:
http://bg.onfest.bg/tickets,

http://www.eventim.bg/bg/bileti/on-fest-2011-hall-1-sofi-inter-expo-center-279729/performance.html

ON! Fest (4G) е младежки фестивал без аналог в България, включващ тематично разделени модули, покриващи всички младежки интереси. В рамките на три дни (16-18 септември 2011), на площ от над 7000 кв. м. в Интер Експо Център, ще бъдат съчетани графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, beatbox, представяне на най-нови IT технологии и турнири по компютърни игри, демонстрации, уъркшопи, семинари, музикални и танцови състезания, лекции и дискусии на теми, които вълнуват младите хора.

ON! Fest 2011 включва модулите Stage ON!, Party ON!, Street ON!, Dance ON!, Technology ON! и Aniventure ON!.

Събитието се осъществява с помощта на на "Макс Телеком" ООД.

Още - на http://bg.onfest.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички