Аларма Пънк Джаз на десант в Пловдив


Аларма Пънк Джаз на десант в Пловдив

4575

След размазващия концерт в столичния клуб The Box вчера (заедно с не по-малко впечатляващите Mental Architects, група без еквивалент на българската сцена) британците Khuda се отправят към Пловдив.

Те ще свирят в "Алкохол-Пловдив" от 21 ч. днес.

Вход - 8 лв., за двама - 15 лв.

Звученето на гостите е основано на тежки китари, раздвояващи и разтрояващи вниманието барабанни откоси и атмосферични прелюции и интерлюдии, които пренасят слушателите в измерение, съвсем различно от т.нар. "обективна реалност". Това са Khuda в едно изречение, ще се съгласят всички, които бяха в The Box снощи.

Пост-рок дуото е създадено през 2007 в Лийдс, Великобритания, от Том Брук (китара) и Стив Майлс (барабани). Концертът им на "Аларма Пънк Джаз" в клуб "Алкохол-Пловдив" е част от първото гостуване на групата в България, а за "Аларма" и първо излизане от София.

Проектът "Звуково изобразяване на града" на "Аларма Пънк Джаз" е серия от живи предавания на концерти по програма "Христо Ботев" на БНР – с култови групи, пряко от култови места в съответния град. Турнето на Том и Стив включва общо 58 (по последни данни, предоставени ни от Том Брук – дори 66) града – от Манхайм до Истанбул и от Атина до Копенхаген – и е промоция на втория им пълнометражен албум "Iecava" (2011). На фарси Khuda означава просто "Творецът" или "Бог".

След изявата на британците в Пловдив "Аларма Пънк Джаз" се връща (поне физически) на софийска територия – със специалния концерт по повод тригодишнината на фестивала – The Jumpin’ Quails @ кино „Влайкова” (4 октомври, 21.00 ч.) и с азиатската електроакустична авангардна серия в кафе-галерия "Генералът раздава шоколад" с участието на Йошио Мачида (Япония) на 6 октомври и Сафи Вонг (Камбоджа/Франция) на 14 октомври.

"Алкохол-Пловдив" (бившето "Гепи") е на улица "Лейди Странгфорд" 5.

Още:

www.khuda.tumblr.com

www.myspace.com/khudamusic

www.myspace.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички