Българин дебютира с нов музикален стил


Българин дебютира с нов музикален стил

5582

Дебютният проект на оркестър Мезе - "Селски фънк", ще бъде представен премиерно в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" по програма "Хоризонт" на БНР след новините в 21 ч. довечера.

Главен идеен двигател на формацията е Милен Киров.

Пианист, композитор и преподавател, той е представител на новото поколение музиканти. В него оригинално се съчетават българският му произход и класическото музикално образование в духа на най-добрите традиции в България, Русия и САЩ. Това му дава възможност лесно да се изявява в най-широк диапазон на жанрове и стилове – от блуса, фолклора и джаза през соула, фюжъна и рока до камерната и симфоничната музика. Множеството негови награди от различни жанрове свидетелстват за завидните му умения да оставя ярки впечатления от своето дарование.

Милен пристъпва към най-новия си проект, наречен оркестър Мезе, през 2011, привличайки десет музиканти от цял свят, които са събрани в Калифорния. Идеята е да бъдат съчетани български/балкански и американски мотиви, ритми и стилове в своеобразна смес, която самият Киров определя като "селски фънк".

"Селски фънк" официално ще излезе на 11 ноември. Събитието ще бъде ознаменувано с голям концерт/парти в един от най-легендарните и популярни клубове на Холивуд Key Club, със специални гости, сред които са сръбският китарист Мирослав Тадич (Miroslav Tadić), вокалистът на Viza David Knupp, и други.

Киров живее и твори в Лос Анджелис от 1998, където наред с изпълнителската и композиторската си работа преподава пиано, композиция и теория в 3 различни университета. Оркестър Мезе се появява първоначално като Балкански духов фънк ансамбъл към Калифорнийския институт по изкуствата (CalArts), а по-късно групата се отделя от тази институция, приема името Оркестър Мезе и набира популярност и фенове не само в Калифорния, но и по света.

Аудиторията на "Картини от една изложба" ще бъде първата в света, която ще чуе 10-e пиеси от "Селски фънк", а предаването  е премиера на албума в Европа, уточнява водещият Сергей Шишов.

Още - на:

www.peasantfunk.com

www.reverbnation.com/orkestarmeze

www.facebook.com/orkestarMEZE

http://www.kartiniotednaizlojba.com/

www.bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички