Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР
Отличават прогресивни български артисти, публиката определя кой ще грабне наградите "Златни патета"
Трио Viva на национално турне
Теодосий Спасов, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Дара Екимова, Нети Добрева и Viva на SoFest Spring
Швейцария спечели 68-ото издание на "Евровизия"
Sofia Live Festival гостува на юбилейното издание на "Капана фест" в Пловдив
По-малко от месец до концерта на Corey Taylor у нас, Black Tooth и Siamese специални гости в "Арена София"
Всемогъщият оркестър Марсел Дюшан за първи път в София навръх Деня на Европа
Мария Илиева, Владимир Ампов-Графа, Део и 100 кила сред гостите в големия концерт на D2

Родни дъбстеп и бийтбокс надежди рамо до рамо със 16bit


Родни дъбстеп  и бийтбокс надежди рамо до рамо със 16bit

5093

Четирима диджея, две eмсита и двама бийтбоксъри – всички от екипа на Platform, ще взривят публиката с агресивен бас, танцувален ритъм и парти настроение на първото събитие, организирано от най-новия промоутърски екип - Platform.

Както MySound.bg анонсира, 16bit са хедлайнърите на събитието в столичния клуб "Ялта" утре, 22 октомври.

Ключова част от изявата ще бъде участието на "бързата уста на Изтока" - Скилър (Skiller) и нежното чудо в родния бийтбокс - Pe4enkata (на снимката).

Подгряващите рими на eмситата Daddy Rhythm (aka Bashment) и Illea пък ще звучат върху плътните бас сетове на властелина на скречовете и дълбокия агресивен звук JamezBongg, фюжън дъбстеп надеждите Soundforia, бас война Monk и ветерана в българската електронна музика Dynamic.

Сед скоростното изчерпване на промо билетите от 8 лева, напът са да свършат са и тези в предварителна продажба (http://www.eventim.bg/bg/bileti/16-bit-mta-records-sofi-yalta-club-104790/event.html).

16bit (британските продуценти и диджеи DRT и Kidnappa) работят заедно от 2008, като от тогава правят главозамайващи сетове по целия свят, а музиката им попада в плейлистите на имена като Rusko, Nero, Datsik, Chase & Status и много други.

Скилър е сред най-бързите и технични бийтбоксъри, познати на света днес. Първият български бийтбокс шампион и победител в световната битка Grande Beatbox Battle са само част от прозвищата, които е спечелил родният талант. Той е носител на елитната театрална награда ИКАР за Авторска музика и оригинално оформление на представлението "Ноктюрно: от прахта до сиянието" за 2011.

След като спечелиха последното издание на Fusion DJ Rally и представиха България на най-големия фестивал за балканска култура в Европа Balkan Trafik в Брюксел (с проекта Fusion Embassy All Stars), младите таланти от Soundforia продължават да представят висококачествена авторска продукция. С етно мотиви и афинитет към мелодични миксове, Soundforia е един от най-обещаващите родни дъбстеп проекти.

Pe4enkata (Адриана) е още ученичка, но вече е записала в биографията си постижения като 2 поредни финала в битката за най-добър бийтбоксър на България Nescafe 3x1. Изпълненията й на живо са съпроводени от техника, за която някои бийтбоксъри само могат да мечтаят. Тя е една от младите надежди на Platform. Плевенчанката вече спечели сърцата българската публика с изявите си през последната година.

JamezBongg е диджей от София. Дъбстепът тече във вените му последните 5 години. Той от хората, спомогнали за изграждането на дъбстеп сцената в България и също така част от хитовата българска хип-хоп група Logo5. Записва всичките скречове за сензационния им албум "Петилетка" – едно от запомнящите се заглавия в този жанр в последните години.

Monk е диджей и продуцент от Варна, част от предаването Drum Bassment по Alpha Radio, а също така и част oт Basswarriors. Неговата страст към ъндърграунд баса се излива в сетове и продукция в жанрове като дъбстеп, дръм-ен-бейс, даунтемпо, трип-хоп и С музикален бекграунд в джаза и класическата музика, селекциите му представят по-дълбокото и музикално звучене на дъбстеп направлението, с което ще стартира партито в събота.

Dynamic - известен още като Birben, е един от ветераните на електронната музика в България. С дългогодишен опит в техното, но в последните години грабнат и от дъбстепа, той е с репутация на безупречен миксатор с разнообразни плейлисти.

Daddy Rhythm (aka Bashment) - е hype MC/DJ от София, набиращ популярност и умения с всеки изминал ден. Само в последните години той записа участия на фестивали като Spirit Of Burgas, Elevation и ON!FEST (4G).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички