Dub FX и Blu Mar Ten на Drum Аnd Jazz (4G) 2011: среща на силите


Dub FX и Blu Mar Ten на Drum Аnd Jazz (4G) 2011: среща на силите

5788

Мелодични и счупени композиции в духа на електро-акустичния авангард обещават диджеите от най-силната организация за бас музика у нас – H.M.S.U., в подкрепа на знаменитите Dub FX и Blu Mar Ten, които ще се изявят в рамките на Drum And Jazz (4G) 2011.

Фестивалът ще се проведе в зала 3 на НДК на 19 ноември от 19.00. Възрастовото ограничение е 18+.

В екипа на H.M.S.U., който ще се събере в най-пълния си състав за тази година, са EXo (вдясно на колажа), Kospirator, Mocks, Acidtrip, Targy и Ogonek. Към тях ще се присъедини още един роден талант - победителят от конкурса на Grolsch, който ще приключи на 11.11.11.

Седмото издание на събитието - част от поредицата Ballantine's My Beat, е организирано съвместно от H.M.S.U. и Event Ease, с генералната подкрепа на Max Telecom.

Международните гости за Drum And Jazz (4G) са култовото продуцентско трио Blu Mar Ten и емблемата на уличното изкуство и градската култура Dub Fx (в центъра). Той ще пристигне с приятелката си Flower Fairy и своя верен другар - DJ Cade. Българските им колеги, които ще се включат в почти 8-часовия маратон, обещават изпълнени с дръм-ен-бейс сетове с джазов привкус и неподправено парти настроение.

По време на събитието ще чуем и водещото дръм-ен-бейс дуо на Балканите, движеща сила в изявите на H.M.S.U. - добре познатата колаборация на Mocks и Konspirator. Двамата имат специална изненада, а именно представянето на общия им проект - High Roll. Към тях ще се присъедини и един от най-големите таланти на актуалната сцена у нас - Рут Колева. Освен няколкото парчета с нея, тандемът обещава още свежи музикални подаръци за всички любители на интелигентния дръм-ен-бейс.

Със специален електро-акустичен дръм-ен-бейс сет ще се включи една от основните фигури в H.M.S.UEXo. Сега на сцената с него ще бъде цигуларката Бояна Желязкова (Ajabez/Good Music Society), с която вече представиха свои дъбстеп интерпретации през лятото в рамките на Mellow Music Festival на открито в столичната Борисова градина.

Списъкът с бас майсторите не може да остане без танцувалния сет на acidtrip, в който регето и джънгълът звучат в комбинация с класически преработки на ямайски мелодии и ритми. Малките часове на нощта ще бъдат завладени от войните от тъмната страна на тежкия басов звук - Ogonek и Targy. На Drum Аnd Jazz (4G) 2011 те ще разнообразят безкомпромисните си картечни звуци с IDM, трип-хоп, ейсид джаз и ембиънт привкус.

Бира Grolsch, която винаги е подкрепяла независимото изкуство във всичките му форми, дава уникален шанс на едни артист, диджей, група или уличен музикант да се качи на една сцена с Dub Fx и да подгрее стотиците фенове за втората му изява в България. Не е задължително той да е професионалист, по-важното е да не  граници на стила и начина на изява. Това, което искат от екипа на Grolsch, е да намерят онзи различен дух, който носи и марката.

За целта е нужно да качите на страниците във facebook на Grolsch http://www.facebook.com/grolschblockparty.bg и/или на събитието  http://www.facebook.com/event.php?eid=299672180048183

ваше парче, видеоклип от живо изпълнение, или просто линк с вашата музика в myspace/facebook/soundcloud.

Крайният срок за участие е 11.11.2011.

Победителят с най-добото парче ще бъде избран от екипите на бира Grolsch, H.M.S.U. и ЕventEase, разбира се, и вашата подкрепа под формата на лайкове е от огромно значение за тяхното решение. Кой е талантливият късметлия, спечелил страхотната възможност, ще стане ясно на 14 ноември.
 
Drum And Jazz (4G) 2011 ще представи на родната публика творчеството на легендите в британската и световна бас музика Blu Mar Ten. Триото (Leo Wyndham, Chris Marigold и Michael Tognarelli) eкспериментира активно в областта на дръм-ен-бейса още от средата на 90-е. Това обаче ще е първо гостуване на проекта в България. Изключително музикантският подход и стиловото разнообразие в работата им водят до колаборации и ремикси на артисти като Ерика Баду, Алиша Кийс, Ани Ленъкс и участия в саундтраковете на множество компютърни игри. Blu Mar Ten са едни от ветераните в сложния, наситен и атмосферичен дръм-ен-бейс, а в дългогодишната си кариера са доказали уменията си да продуцират както взривоопасно танцувални тракове, така и дълбоко абстрактни, хипнотизиращо новаторски композиции.

Записите им са издавани от реномираните лейбъли Naked Music, Big Chill, Exceptional Records, Good Looking, Hospital и много други. На 31 октомври излезе и новият им албум - "Love Is the Devil", чиято официална премиера в България ще бъде по време на Drum Аnd Jazz (4G).

Истинското име на австралиеца Dub FX е Ben Stanford. Той е музикален феномен, символ на младото поколение и градската култура по целия свят, покорил феновете си от всички страни, разчупвайки схемата студио-клуб и излизайки на улицата в големите градове. Гостът импровизира само с глас, бийтбокс и 2 педала на лууп станция. Звездата на Dub FX изгрява след публикуваното от бристолския режисьор BD в Youtube видео "Love Someone". В него е заснето запомнящо се изпълнение на артиста на улицата, видяно от 11 милиона души в Youtube.

Dub FX държи на своята независимост и използва за промоутиране на музиката и идеите си силата на социалните мрежи, както и безплатни издания на своите песни. Бира Grolsch винаги е подкрепяла точно такива изпълнители – креативни, разнообразни и с различно звучене, затова DUB FX, Flower Fairy и DJ Cade ще са подкрепени от Grolsch Pop Up Party http://www.facebook.com/grolschblockparty.bg

Специален гост на концерта ще е и DJ Cade, също от Австралия, който ще подгрее феновете преди Dub FX с едночасов сет.

Билети за фестивала - на цена от 30 лв. - чрез мрежата на Eventim.bg (www.eventim.bg и магазини Office 1, Germanos, "Пикадили", "Технополис", ОМВ и други).  

Drum And Jazz е първото по рода си събитие на родна земя, което се превърна в нарицателно за нов тип забавление, представящо с вкус съчетания от стилове като дръм-ен-бейс, джаз, класически рок-ен-рол, експериментален и IDM звук, български фолклор и други. По покана на H.M.S.U в рамките на проекта гостуваха артисти от световна величина като Амон Тобин (Amon Tobin), LTJ Bukem, Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Стоян Янкулов, Netsky, Deadbeat, Future Prophecies, DJ Fabio и това е само част от тази магическа комбинация с шест издания в своята история.

Drum And Jazz (4G) се осъществява с подрепата на Макс Телеком - първата европейска компания, стартирала изграждането на национална 4G мрежа още през 2007. Компанията работи с последно поколение мобилна технология и оборудване. Ето защо успява с лекота да предложи високоскоростен, мобилен достъп до интернет. Най-новото устройство на Макс Телеком осигурява 4G мобилна връзка и Wi-Fi хот-спот в компактно устройство с кодово име "бисквитка" и размер на мобилен телефон.

Още - на:

www.maxtelecom.bg

http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8
http://www.youtube.com/watch?v=WhBoR_tgXCI&feature=fvwrel
http://convoyunltd.com/artists/dub-fx/
www.eventease.org

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички