Pe4enkata vs Искрата


Pe4enkata vs Искрата

1976

Истинска битка между най-добрите български изпълнители на бийтбокс ще се разрази на сцената на Университетския театър на НБУ от 18.00 ч. на 25 ноември.

Сред участниците са шампионът на България 2011 - Искрата, най-младата участничка - 17-годишната Адриана, по-известна като Печенката (Pe4enkata) (в средата на снимката), и Ивайло Ивайлов - Лупърмен.

Журито е в състав:
•    Литос – няколко пъти шампион по бийтбокс на Испания и победител в престижното международно състезание "Император на микрофона" (Emperor Оf Mic).
•    Бабели -  шампион на Германия 2011
•    Скилър (Skiller) (Александър Деянов). 21-годишният бийтбоксър от София няма нужда от специално представяне. Завършва "Политически науки" в НБУ в момента. Познат като "Най-бързата уста на Изтока", той популяризира бийтбокс изкуството в България. Въпреки крехката си възраст, Скилър е първият български шампион по бийтбокс (2007), изявявал се е в Япония, Великобритания, Германия, Италия, Русия, Австрия, Швейцария, Чехия, Словакия, Гърция, Сърбия и Румъния.
 
Бийтбоксът е вокално изпълнение, възпроизвеждащо най-често ударни инструменти, скречове или различни музикални ефекти от популярни  мелодии. Най-старият елемент в хип-хоп културата води началото си от Ню Йорк през 60-е години. Бийтбоксът става известен към края на 1970-е. Наричан е "инструментала на бедния", защото замествал ролята на ритъма в рап песните, изпълнявани в бедните квартали и гета.

В началото той се изразявал в лесноизпълними и простоустроени симулации, но по-късно се превърнал в сложно изкуство, съчетаващо различни звуци и техники.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички