Red Hot Chili Peppers най-после ще свирят в България!


Red Hot Chili Peppers най-после ще свирят в България!

3397

Многобройните български фенове на Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers) - една от най-оригиналните рок банди през последните десетилетия, дочакаха своя звезден миг.

Антъни Кийдис и Ко. ще свирят на столичния стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч. на 1 септември 2012 по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис". Музикантите пристигат заедно с новото попъление - китариста Джош Клингхофер (Josh Klinghoffer), който замени Джон Фрушианте (John Frusciante), в рамките на турнето, презентиращо актуалния албум на бандата -  "I'm With You".

Световната обиколка на групата стартира от Богота, Колумбия, на 11 септември, и ще продължи до 2013. 

Очакванията са стадионът в София да e с разгърнат капацитет, побирайки 40 000 души.

Билетите на цени от 70 до 150 лв. тръгват в продажба от 10 ч. на 2 декември, петък. Могат да бъдат купени от касите на "Арена Армеец", "Тикетпро България" и неговите партньори и онлайн чрез www.ticketpro.

 "Никога не говорим за маркетинг. Просто правим музика. Не знам защо е така. Може би просто след като си на сцената известно време, името ти само се превръща в марка и всеки иска да чуе музиката ти", казва фронтменът Антъни Кийдис.

"При нас всеки албум хваща момент от живота ни, в който е направен. Никога не сме имали формула или концепция преди записите за албум, просто се събираме и започваме да свирим, да импровизираме... И тази импровизация идва от чувствата ни в момента, от обстановката около нас - и се превръща в нещо като превозно средство, с което минаваш през тези неща. Специално за мен, аз не зная кой знае колко за музиката... Повечето неща, които свиря, идват от интуицията, от емоциите, а в живота тези неща се променят. Ако бях човек, който се крие от света или ако взимах наркотици или ако чувствата ми не ме вълнуваха, може би нямаше да се променям. Но аз се интересувам от всичко, което се случва в моя живот и приемам всичко; и поради тази причина се променям и музиката ми се променя. Освен това, когато слушам музика, я изучавам, искам да съм все по-добър и по-добър", доверява шеметният Флий.

 

Създадена през 1983 в Лос Анджелис, Ред Хот Чили Пепърс е от онези рок групи, които остават траен отпечатък в музикалната история. В настоящия състав на формацията са вокалистът Антъни Кийдис, китаристът Джош Клингхофър, басистът Майкъл "Флий" Балзари и барабанистът Чад Смит. Музиката на "лютите чушлета" е прекрасна сплав от рок, фънк елементи, пънк препратки и хип-хоп семпли. Текстовете са повече от еклектични. От сексуални провокации, през оди за приятелството до личните драми на всеки един от членовете на бандата, техните парчета са истинско предизвикателство. Те са шокиращо огледало на вътрешния им непокорен свят.

Амерканците са сред най-успешните рок банди с продадени над 60 млн. албума, включително 5 мултиплатинени проекта.

През 1991 музикантите издават пробивната тава "Blood Sugar Sex Magik", която ги изстрелва на върха на музикалните класации и им печели световно признание. Проектът реализира продажби от над 13 милиона и може да се похвали с едно от най-емблематичните парчета в историята на бандата – култовата "Under The Bridge". През 1999, след редица премеждия и промени, четиримата записват ударния мегаалбум "Californication", който продава над 15 милиона копия и става най-успешния в историята на изобщо. Три години по-късно на пазара се появява и култовият "By The Way", последван от двойния диск "Stadium Arcadium" (2006). Именно с него момчетата достигат челното място в родната Америка в класацията за най-продаван албум.

Ред Хот Чили Пепърс са номинирани многократно за Американските музкални награди и отличия на MTV

Носители са на 6 награди "Грами" (Grammy):

- 1993 за най-добро хард рок изпълнение ("Give It Away")

- 2000 за най-добра рок песен ("Scar Tissue")

- 2007 за най-добро рок изпълнение на дует или група ("Dani California")

- 2007 за най-добра рок песен ("Dani California")

- 2007 за най-добър рок албум ("Stadium Arcadium”)

- 2007 за най-добра лимитирана компилация ("Stadium Arcadium")

На 26 август 2011 се появява дългоочакваният им - десети подред, студиен албум "I'm With You". Той дебютира директно на първо място в седемнадесет държави, сред които Великобритания, САЩ и Канада, застана на #1 в чарта Rock Аnd Alternative, оглавявайки класациите Top Internet Albums и iTunes Top Alternative Albums.

Дискът излъчи два хит-сингъла - "The Adventures Оf Rain Dance Maggie" и "Monarchy Оf Roses".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички