Акага отбелязват 20 години марш на фънк с албум и концерт


Акага отбелязват 20 години марш на фънк с албум и концерт

4977

Родната фюжън формация Акага ще отбележи 20-годишнината си с голям концерт в зала 1 на НДК довечера.

Музикантите ще представят не само най-големите си хитове дотук, но и песни от своя нови албум - "20", който излиза в деня на юбилея им. На сцената заедно с тях ще пеят Графа, Хилда Казасян, Любо Киров, Калин Вельов.

Техните приятели Димитър Ковачев-Фънки, бившите членове на групата -  Марин Панев, Ясен Велчев и Оги Весков ще излязат за джем на "Cuba Libre", "Вали", "Летище", "Един ден" и други емблематични песни на формацията.

Специален гост е Веско Панталеев-Ешкенази. Виртуозният цигулар е приятел и почитател на групата и с удоволствие приел поканата да участва в шоуто. Само преди година Акага и Веско Ешкенази записаха песента "Те нямат вина", вдъхновена от каузата на УНИЦЕФ за децата без семейства. Специално за изявата музикантът ще се завърне от Япония, където е на турне.

"Въпреки че в новия албум има няколко известни вече песни като "Време за море" например, албумът е наистина нов албум", коментира с присъщото си чувство за хумор Краси Куртев. В репертоара на бандата довечера ще има и коледно парче. Хилда ще се изяви в две изпълнения, едното от които е съвсем горещо - "On The Move", поясни Краси. Любо Киров също ще пее съвсем неизвестна пиеса.

Четири бас китари ще се надсвирват импровизирано в ръцете на Куртев, Фънки, Ивайло Звездомиров (Те) и Стефан Чобанов (Мери Бойс Бенд), а родните диджеи ще бъдат преставени от DJ Борче и DJ Дидо от Дийп Зоун Проджект (Deel Zone Project), научи още MySound.bg.    

Други изненади за зрителите са сценичното оформление и мултимедията, която ще припомни различни моменти от историята на групата.

Билети за събитието - в Билетен център, НДК, и мрежата на "Ивентим" на цени от 10 до 30 лв.

За две десетилетия Акага се утвърдиха като перфектни музиканти и страхотни шоумени. Освен че оцеля през годините, бендът продължава да пълни клубове, концертни зали и да се радва на голяма любов от страна на феновете и до днес.

Междувременно, Акага преслушаха новия си албум "20" на стереосистема за 400 000 лв. на второто издание на HI-FI EXPO София, което се състоя наскоро. Безкомпромисното качество в съчетание с иновативния дизайн и уникалната ръчна изработка правят референтната стерео система MBL своеобразно произведение на изкуството – шедьовър, който оставя слушателя без дъх, категорични са музикантите.

Юбилейният концерт на Акага е в афиша на традиционния Новогодишен музикален фестивал в НДК, в чието 26-о издание са общо 25 прояви в навечерието на Коледа и Нова година.

Сред акцентите са събития от различни жанрове на изкуствата – класическа и модерна музика, танци и пеене, представени от утвърдени международни и български изпълнители, и млади надежди.

Испанската културна сензация Cambio De Tercio ще омагьоса зрителите с брилянтна хореография на фламенго танци и музика на 21 декември. Самостоятелен концерт ще има и испанският китарист Педро Наваро, чиито творби съчетават фламенко, джаз, латино и класическа музика в неповторима музикална магия.

В младежката програма е и постановката на Роберта Балет - "Роберта Mtv Dance", с участието на Асен Блатечки и Георги Джуров, и специалното гостуване на Влади АмповГрафа. Шоуто е компилация от танци, фойерверки и комични ситуации.

Новогодишният музикален фестивал в НДК е създаден през 1986 от диригента Емил Чакъров (1948-1991), най-талантливият ученик и асистент на Херберт фон Караян, който пренася в България вдъхновението си от музикалните празници във Виена.

Форумът събира в навечерието на Коледа и Нова година виртуозни изпълнители в различни музикални жанрове, които създават празнично настроение и много емоции у почитателите на изкуствата.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички