Duncan Patterson пред MySound: Очаква ни специална нощ в България


Duncan Patterson пред MySound: Очаква ни специална нощ в България

1695

Ние, от магазин Gorgon, бихме искали да Ви поканим на специален меломански концерт.

Времето преди Коледа е прекрасно за  мелодични и меланхолични концерти с приглушено осветление. Поканили сме знакова фигура за  музикалната сцена на Великобритания", оповестиха организаторите на поредната изява Дънкан Патерсън (Duncan Patterson) (екс-Анатема) в България.

Заедно със своя група, той събира родните ценители в столичния клуб  RBF от 20.00 ч. на 16 декември.

Те нямаха шанса да видят гениалния музикант на живо с основната му банда Анатема (Anathema), но пък станаха свидетели на един друг негов великолепен концерт тук, когато гостува с Michael Moss с групата Antimatter. Сега той идва, за да ни предложи ново музикално изживяване, носещо провокативното име Alternative 4, идентично със заглавието на албум на Анатема.

Дънкан Патерсън обяснява в телефонно интервю за MySound.bg каква е посоката, в която е поел с новия си формат:

"Нещо като смес от всичко, което някога съм създавал, и което се появи в точния момент… Това е като нещата, които правих през 1998 с песни като "Destiny", "Lost Control" и "Shroud Of False" (всичките от албума на Анатема "Alternative 4" - б.р.) и подобни, които написах тогава като на един канал. Не искам да правя все същите неща отново и отново като на поточна линия… Слушах много Ник Кейв (Nick Cave), Скот Уокър (Scott Walker), Роджър Уотърс (Roger Waters, екс-Pink Floyd (Пинк Флойд) в "The Final Cut" и "Amused To Death" и почувствах, че искам да свиря нещо подобно, че имам енергията и съм в подходящото настроение. Реших да използвам отново електрическа китара, което не бях правил от доста дълго време. И така това ми донесе много удовлетворение, докато композирах и ми беше приятно и да записвам в различни студия, в различни държави (Австралия, Мексико)".

"Получи се микс, който си има и своите хеви моменти, които метъл феновете ще оценят, и изобщо хората, които познават мен и моята музика, ще разберат, че звучи като мен. Все още това си е моят стил. Може да се каже, че има нещо като завръщане към по-старите ми работи, защото сега реално имам "жив" барабанист в състава и електрически китари. А що се отнася до изпълненията на живо, ще свирим някои стари песни, които хората ще разпознаят бързо, така че ще се получи приятно турне, и една приятна вечер в България", убеден е Патерсън.

Любопитен е и съставът от музиканти, които е събрал това eвропейско турне, част от което е и датата в София. Самият той ще свири на бас и мандолина, а останалите членове на Alternative 4 са: Mark Kelso (The Eternal) от Австралия (вокали и китара), Mauro Frison от Аржентина (барабани и перкусии) и сесийни музиканти - Paulo Basilio от Португалия, който е смесвал албума "The Brink", ще се изяви като втори китарист, ще видим и небезизвестния Martin Powell (екс-My Dying Bride) (кийборди и пиано).
 
Нашият ирландски приятел сподели още, че ако остане време, ще мине за една тату сесия с Емил Сапаревски в Sofia Ink Tattoo и непременно ще участва в "тържествата" след концерта по стар български обичай. Ще внимава много този път и след купона няма да вземе нечие чуждо сако вместо своето, в което, когато се събуди в Сърбия, няма да открие мобилния си телефон, кредитните си карти и т.н. (както се случи при предишната му визита у нас), а "талисманите", които ще носи със себе си, и този път са "медальоните ми на Дева Мария". "Не съм религиозен, но съм леко суеверен по един или друг начин… Имам също и един пръстен, както и някои картички на светци в портфейла си, които нося със себе си навсякъде, навсякъде!", не крие музикантът.

Дънкан Патерсън е част от ъндърграунд сцената от 1991 година. Познат е като главен композитор на албумите "Eternity" и "Alternative 4" и е отговорен за успеха на Анатема в ранните години на формацията. Неукротим и винаги готов да експериментира, основава Antimatter и издава четири прекрасни албума. След това изоставя проекта в зенита на популярността му и основава Íon, където залага на акустична традиционна и фолк музика, смесвайки я с тъмна електроника. За феновете не е тайна, че повече от година той записва албум с Alternative 4. Като ордьовър към него излиза и 7” сингъл, съвместна работа с култовата италианска група MonumentuM. Записите на проекта са направени в различни части на света-хоровите и оркестровите партии са записани в Мексико, като глазура за солидната рок вътрешност, записвана в Ирландия.

На концерта в София Дънкан и момчетата от групата ще изсвирят много нови песни, както и доста незабравими класики на Анатема, поясняват организаторите.

Родната формация Врани Волоса (Vrani Volosa) също ще участват в събитието. Това е първото излизане на сцена на бургазлиите след концертите им преди няколко месеца в Сърбия, Румъния, Австрия и Германия. Музикантите ще се изявят и в пловдивския клуб Stage 51 от 20.00 ч. на следващия ден, 17 декември, заедно с Inhumanity. На концертите ще се продават дискове, тениски и значки.

В столицата ще има специален щанд с промоционални цени на артикули на pagan групи.

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички