Почина Пламен Ставрев


Почина Пламен Ставрев

2188

Бургаският музикант, композитор и певец Пламен Ставрев е починал в четвъртък вечерта, 15 декември, предаде сайтът BurgasNews, позовавайки се информация на негови приятели.

Причината за смъртта е инфаркт. 

В началото на тази седмица, на 12 декември, Пламен Ставрев участва в концерт на Тони Димитрова в Бургас. Както MySound.bg извести, няколко дни преди това бардът се включи и в изява в града на победителя от българското издание на шоуто X Factor - Рафи, който също е от морския град.

Пламен Ставрев е роден в Бургас. Завършил е английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Работил е и като преводач, но става известен като китарист, изпълнител и автор на песни. Познат е като един от известните български бардове. Участва и в организацията на "Блус фест" в града в продължение на няколко години.

От рока и попа на 60-е и 70-е, назад до автентичния блус на 30-е и 40-е години и оттам към традиционния и авангарден джаз на втората половина на ХХ век, той извървя истинския път на музикант гурбетчия.

Има издадени три албума - "Негър в Алабама" (1993), "Спомен за любов" (2004) и "Сиамски близнак" (2005). Ставрев получи първа награда и наградата на публиката на конкурса "Бургас и морето" за песента "Лятото" на Гриша Трифонов и Иван Вълев през 2001.

Бургаският кмет Димитър Николов изказа своите съболезнования на семейството, близките и приятелите на покойния.

Ето и пълния текст на писмото:

Уважаеми опечалени,

Приемете моите най-искрени съболезнования по повод кончината на Пламен Ставрев!

Отиде си един от музикалните символи на Бургас.

Без него градът никога няма да е същият. Но Пламен Ставрев ще бъде винаги с нас чрез своите песни, които няма да престанат да звучат и да ни говорят вместо него!

Заедно с вас искрено скърбя за тежката загуба.

Поклон пред светлата му памет!

Бургазлии могат да се простят с Пламен Ставрев в Траурен парк в 14.00 ч. утре, 17 декември.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички