Тежка Коледа с Negură Bunget в клуб The Box


Тежка Коледа с Negură Bunget в клуб The Box

4148

Почитателите на тежката музика у нас ще могат да отпразнуват най-дългите нощи в годината с pagan гордостта на северната ни съседка - Negură Bunget, етно проекта Din Brad и родната етно-ембиънт група Кайно Йесно Слонце (Kayno Yesno Slonce).

Знаковите за направлението си банди ще свирят в столичния клуб The Box тази вечер.

През 2012 се навършват 15 години от основаването на Negură Bunget и групата поема на път, за да представи музиката и идеите си в нови кътчета на света от края на 2011 и през цялата 2012. Турнето започна през септември с обиколка на Великобритания, Дания, Германия. Втората част ще включва обиколка на Балтийските и Скандинавските държави, а през декември съставът ще изнесе няколко избрани мултимедийни концерта в Европа и Румъния, представяйки някои песни, които не са изпълнявали на живо до момента, а и няколко нови. Negură Bunget ще изнесат концерти в САЩ и Канада през април и май догодина. Групата е приготвила традиционно елегантен мърчандайз- тениски и музика специално за турнето.

Din Brad е личен поглед към румънското традиционно изкуство, музика и духовност. Рrophecy Рroductions издадоха дебютния албум на формацията -
"DOR", тази година, а музикантите взеха участие в няколко фестивала.

Кайно Йесно Слонце са добре познати на българските меломани. Това е проект на Веселин Митов от Исихия. Тук той смесва традиционна българска музика, модерен ембиънт, записани на живо звуци и православни хорове. На концертите си групата използва гайди, рог, кавал, хърди-гърди, тъпани, перкусии, както и много саморъчно изработени инструменти.

Съставът има издадени до момента два албума от Corvus Records.

Още - на:

www.corvus-records.com

www.myspace.com/corvusrecordsbg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички