ЧНГ 2012 на площад Княз Александър I в София


ЧНГ 2012 на площад Княз Александър I в София

4090

Традиционният новогодишен мегаконцерт за софиянци ще се състои на "Княз Александър I" от 22.00 часа днес до 1.20 на 1 януари.

Столична община и БНТ все пак са решили да организират шоуто въпреки кризата.

Любимците на българския народ Васил Найденов, шампионът по бийтбокс Скилър (Skiller) със сестра си ЛиЛана (на снимката), Миро, Криско и Дивна, групите Ахат и Те, музикантите от ансамбъл Гоце Делчев и естрадно-духовия оркестър Севлиево са само част от артистите, които ще забавляват публиката на грандиозния спектакъл.

Както MySound.bg вече извести, в събитието "Сцена под звездите" ще участват още Стоян Янкулов-Стунджи и Елица Тодорова, която ще обяви инициативния комитет в основата на идеята й да кандидаства за Книгата на рекордите "Гинес" с най-дългото хоро. Изпълнителката ще пожаелае на българите да им върви по вода (според едноименния хит на тандема) след приветствието на новия президент Росен Плевнелиев. Васил Найденов пък ще закрие шоуто подир зарята и традиционното Дунавско хоро.   
 
Общината осигурява 50 000 лева, спестени от бюджета на дирекция "Култура". Останалата сума пък щяла да бъде от БНТ. Държавната телевизия е предвидила 82 000 лева за хонорари на изпълнителите. Озвучаването, осветлението и традиционната заря струват 119 350 лв.

Празнуващите ще бъдат допускани на площада след щателни проверки на предварително изградените десет контролно-пропускателни пункта. Забраната за внасяне на пиротехнически изделия и напитки в стъклени бутилки важи и тази година.

140 служители на реда ще следят за недопускане на граждани в нетрезво състояние, психичноболни и със съмнително поведение.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички