Основателите на пънгъла La Phaze забиват в София през март


Основателите на пънгъла La Phaze забиват в София през март

1130

Българските фенове на бомбения микс от пънк, джънгъл и дръм-ен-бейс ще могат да видят на живо френските основоположници в направлението пънгъл (pungle) - La Phaze.

Групата ще забие в София по покана на Teren Music. Това ще е и първата изява на родна земя на бандата, която се слави с безкомпромисния си стил и зареждащите изпълнения на живо.

La Phaze е създадена през 1999. Към днешна дата е в състав: Damny, Arnaud, Rouzman и Cédric. Формацията, която има 8 албума, се утвърждава на световната сцена с диска "Pungle Roads" (2002) заради ангажираните си текстове и уникалната смес от рок, пънк, джънгъл и хип-хоп. Последният й проект - "Psalms Аnd Revolution", излезе през април 2011. В него преобладават англоезични песни, но стилът на остава непроменен и феновете го определят като най-добрия албум на бандата до момента.

"La Phaze са група с няколко лица, подхранваща публиката със силна енергия от различни стилове и течения в музиката. Затова за нас е чест, че такaва емблематична банда ще зарадва и феновете си в България", каза Цветелина Грозданова, мениджър събития Teren Music. "Толкова силни изживявания по време на живите изпълнения като тези, които предизвикват ветераните от La Phaze, постигат малко от съвременните банди", допълва тя.

Групата, чиито албуми са тиражирани в над 100 000 бройки, често работи с други световноизвестни експериментатори. Съвместните им турнета с Gogol Bordello и Ману Чао (Manu Chao) са определяни - както от публиката, така и от изпълнителите, като умопомрачаващо изживяване за тялото и душата на меломаните. Сред абсолютните хитове на бандата са "Rude Boy", "RAS", "Jungleman" и "Battle". La Phaze са изнесли повече от 400 концерта по целия свят.

От Teren Music обещаха скоро да разкрият повече подробности за събитието.

Още - на:

http://www.youtube.com/watch?v=txfQ3_mjPUQ

http://www.youtube.com/watch?v=5aK38CQs4g4&feature=related 

www.laphaze.com

http://www.myspace.com/laphaze

http://www.facebook.com/laphaze?sk=info#!/laphaze

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички