Thrashing Mania VII залага на българската резачка


Thrashing Mania VII залага на българската резачка

4450

Само родни банди ще представи Thrashing Mania VII.

Поредното издание на събитието ще се състои в столичния клуб The Box на 14 януари. В афиша му да са Хадес, Еуфобия (Euphobia) и Savage Ravage.

Заведението отваря врати в 18.30 часа. Вход: 10 лв.

Организатори са BGTSC и Thrashing Mania с любезното съдействие на предаването "От Другата страна" по радио Варна с водещ Мартин Николов, Metal Hangar 18Bg Music News и www.vayer-electric.com

Програмата:

18.30 – 19.10 – Savage Ravage

19.20 – 20.00 – Euphobia

21.10 – 22.00 - Хадес

Още - на:

http://www.facebook.com/events/278615368839437/


Траш и хеви групата Хадес е създадена във Варна през 1986 от Павлин Нейчев (соло вокал и текстописец), Константин Джамбазов (китара и композиции), Арменак Тертерян (барабани) и Юлиан Колев (бас), по това  ученици. Те започват съвсем на шега да се учат да свирят и композират в стила, вдъхновени от особено модерните тогава спийд и траш банди Металика, Слейър, Екзъдъс и други. Повлияни са и от популярни през 80-е хеви метъл формации като Айрън Мейдън, Джудас Прийст, японските торнада Лауднес и други от този бранш, сред които и шведският маестро Ингви Малмстийн. Постепенно съставът придобива по-голяма сериозност. Започват и изявите на сцена, посрещнати с огромен ентусиазъм от младата аудитория - първо във Варна, а и в градовете, където музикантите свирят впоследствие - Добрич, Шумен, Бургас и други. Най-голямото постижение е участието на Хадес във фестивала във варненския летен театър с водещ Сергей Джоканов.

Най-активният период на Хадес е от 1986 до 1988, когато членовете й постъпват в казармата. По това време за кратко в групата свирят китаристите Благовест Тасков, Светлин Иванов, Константин Апостолов и Иван Костадинов. През лятото на 1988 фронтменът Нейчев напуска, а останалите се решават на много смел ход – да направят инструментален концерт. Константин, Юлиан и Арменак дълго време композират и репетират, повлияни от тогавашните китарни герои Ингви Малмстийн,Тони Макалпайн (Tony MacAlpine) и други. Свирят във Варна през септември същата година – малко преди разпадането си.

Музикантите се събират отново през 2009, решавайки да запишат диск с песните, композирани и свирени в онези времена. Албумът, наречен "Хадес - 1987- 2009", вече е готов.

Предстои скоро да излезе официално в каталога на Ozz Music- Варна.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички