Фламенко с Arcangel в Sofia Live Club на 3 февруари


Фламенко с Arcangel в Sofia Live Club на 3 февруари

2622

Арканхел (Arcangel) ще представи своя нов албум "Quijote de los Sueños" в Sofia Live Club на 3 февруари.

Вокалистът е сред най-оригиналните млади артисти на фламенко сцената, с дълбоки познания в традиционното фламенко, респект към корените и нестихващ интерес към експеримента. Доказателство за това е и актуалният му проект - "Quijote de los Sueños" (2011), който предлага въображаемо пътешествие между двата бряга на една и съща река - на традицията и авангарда, рисувайки емоционално богата картина, която не оставя никого безпристрастен. Неконформист и неуморен в търсенето на нови нюанси, Arcangel разкрива двете си противоположни страни - бунтарският му винаги търсещ дух и наследеният от предците му традиционен поглед.

Francisco Jose Arcangel Ramos, както е цялото име на изпълнителя, дебютира на голяма сцена директно на Биеналето в Севиля през 1998, където е обявен за сензация. През следващите години се изявява  в трупите на едни от най-големите в танца като Кристина Ойос, Исраел Галван, Ева Ла Йербабуена, Хавиер Барон и кой ли още не. Този негов период като акомпаниращ певец завършва през 2001 с издаването на първия му диск "Arcangel", последван от "La calle perdía" (2004)  и "Ropavieja" ( (2007).

Самокритичен и изключителен перфекционист, Арканхел ежедневно работи за своето усъвършенстване, за да може да предаде на публиката своето откровение. Затова и всяка негова поява на сцена е предизвикателство и превръща спектакъла му в неповторимо изживяване. Той не върви по пътеката на конвенционалното, нито пък сляпо следва идолизираните фигури във фламенкото, а изгражда свой облик, отговарящ на виждането му за съвременното фламенко.

Пеенето на Арканхел е най-искреното отражение ва вътрешното му аз. Затова и той разчита на артисти, които споделят неговото виждане и в чиято компания той се чувства уютно, като китариста Мигел Анхел Кортес и перкусиониста Аугустин Диасера, които ще го съпътстват и при появата му на сцената в София. Без компромис към фламенко изкуството, 35 годишният певец се старае да предаде красотата на песента на своята публика и да помогне радостта да се настани в душата на всекиго.

Концертът в Sofia Live Club започва в 20.00 ч. Събитието е организирано от "ДжаZZ Плюс" с подкрепата на посолството на Кралство Испания у нас.

Билети - чрез: ticketplus.bg, в "Дюкян Меломан", в магазините "Ориндж", "Техномаркет", "Пикадили" и "Фотосинтезис" на цена от 30 лв., в деня на събитието - 40 лв.

Още - на:

http://arcangel.jazz-plus.com/

http://www.arcangelflamenco.com/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички