Wasting Light на Foo Fighters- Албум на годината според Billboard


Wasting Light на Foo Fighters- Албум на годината според Billboard

4167

"Wasting Light" на Фуу Файтърс (Foo Fighters) бе обявен за Албум на годината от Billboard.

Това е първият диск на именитата банда, който застана на #1 в Billboard Top 200 и се разпродаде в 235 хиляди копия в първата седмица. "Wasting Light"  е и най-високо оцененият от музикалната критика в САЩ и Европа студиен проект в историята на групата.

Още с пилотния сингъл "Rope", който излезе в началото на март миналата година, формацията даде заявка за нова посока в своето звучене: съзнателно търсени суров, недигитално обработен рок саунд. Следващият сингъл "White Limo" пък предизвика истинска сензация с онлайн премиерата си. Във видеото се подвизава легендарният фронтмен на Моторхед Леми в ролята на шофьор в компанията на Дейв Грол и съпругата му – Джордин, и останалите музиканти от бандата - Тейлър Хоукинс, Пат Смиър (Pat Smear), Нейт Мендел и Крис Шифлет.

Албумът - миксиран от Алан Молдер, е записан изцяло на аналогови касети в гаража на Дейв Грол в дома му в Калифорния. Липсата на компютърна или софтуеърна обработка ни връща към първичния подход за звукоизвличане. "Wasting Light" продължава успешното сътрудничество на групата с легендарния  Бъч Виг, който продуцира и парчетата "Wheels" и "Word Forward" за колекцията "Greatest Hits" (2009) на Фуу Файтърс. Виг и Дейв Грол се сработват още за записите на култовия албум на Нирвана (Nirvana) - "Nevermind". Интересен е и фактът, че друг член на сиатълската легенда - басистът Крист Новоселич, участва в записите на парчето "I Should Have Known" от "Wasting Light". Пат Смиър, свирил с Нирвана на концертите им като втори китарист, също си присъединява към записите на албума.
 
Както MySound.bg вече огласи, Фуу Файтърс имат номинация за Най-добра международна рок група на предстоящите Британски музикални награди 2012 (BRIT Awards).

"Wasting Light" e на българския музикален пазар от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music Entertainmentеnt.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички