SLash пуска втория си солов албум на 21 май


SLash пуска втория си солов албум на 21 май

4081

Легендарният китарист, композитор и носител на "Грами" (Grammy) – Слаш (Slash), завършва записите на втория си солов албум в Лос Анджелис.

Дискът, който все още няма заглавие, ще излезе чрез лейбъла на музиканта - Dik Hayd International, на 21 май. Проектът е последовател на дебютния, едноименен албум на Слаш от 2010 и на първата му солова концертна продукция от ноември 2011, а именно двойното CD/DVD – "Made In Stoke 24/7/11".

Индивидуалният албум на Слаш (ако не броим албумите му с формацията Slash's Snakepit), дебютира под №3 в класацията за албуми Top 200 на Billboard и стигна №1 в чарта за рок, Independent, както и в класацията за Hard Music. Записът се превърна в № 1 по продажби на дигиталния пазар и стъпи на първото място в iTunes на 13 държави. На международно ниво "Slash" беше в Топ 5 в над 12 основни територии, включително на първа позиция в Япония и Нова Зеландия.

Корифеят на струната споделя, че турнето от миналата година го е вдъхновило да работи с Майлс Кенеди (Myles Kennedy) и за тази продукция. "Майлс пя в предишния ми албум и това ме накара да го взема с мен на турнето, което пък ме вдъхнови да го поканя и за новия ми проект. Той има много широк диапазон. Просто е много музикален, що се отнася до стила му, и е наистина добър с текстовете. Въобще, той е страшно силен певец. Има много позитивни елементи в начина, по който изпълнява песните", хвали го бившият китарист на Guns 'N Roses, които, както MySound.bg вече огласи, ще бъдат хедлайнъри втората вечер на тазгодишното издание Sofia Rocks.  

Освен вокалиста Майлс Кенеди, в диска участват и Brent Fitz (барабани) и Todd Kerns (бас), а в продуцентското кресло е Eric Valentine, чийто натюрел личи и в "Slash". Китаристът споделя, че работата с Eric му допада, защото той е добър не само като продуцент, но и като инженер, а и защото се отдава напълно на музиката. Също като самия Слаш.

Целият нов материал е в сътрудничество между Слаш и Майлс, а камери са записвали процеса по правенето на албума. Може да видите ексклузивни кадри зад кулисите, които ще се излъчват от днес всяка седмица тук:

http://www.youtube.com/watch?v=SIYbyb8xXTQ.
 
Майлс работихме реално по целия нов материал. Основното беше, че композирахме тези песни заедно, което е голямата разлика с последния албум, за който писах песните в сътрудничество с всички участващи артисти. Творческото ядро е е създадено от мен и Майлс. Освен това ритмичната секция идва от Brent и Todd и допринася с нещо ново, като динамиката е съвсем различна от тази на предишния албум. Сега е много по-организирана", признава Слаш. Той добавя, че Brent е може би най-добрият барабанист, с когото някога е работил, а Todd е един от най-талантливите артисти въобще, с които си е партнирал. "Просто е наистина велик басист. Todd работи бързо в студиото и се учи бързо, талантлив е в писането на музика и, освен това, е страхотен певец", добавя Слаш.

Новият запис ще бъде промоутиран чрез радиопредавания в САЩ, а след това Слаш ще обиколи Европа. Той споделя, че ще има турне и в Азия, и в Австралия, като се надява да има изяви и в Южна Африка, в Индия и на още няколко други места тази година. "Опитваме се да си разширим хоризонтите малко", казва китаристът.

Предстоящият солов албум на Слаш ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.  

Още - на:

www.slashonline.com

https://twitter.com/#!/slash

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички