Аларма за неизкушените!


Аларма за неизкушените!

2728

След омагьосващия концерт на Борис Ковач и Давид Йенгибарян в Sofia Live Club през януари (прераснал в ранноутринен/предсамолетен сешън на Йенгибарян с Владо Чифлиджаанов на арменски дудук и Бъни от Оратница на кахон в "Арт хостела"), организаторите на радиофестивала "Аларма Пънк Джаз" са подготвили цяла серия от пост-пънк, инди-рок и мръснишки рок-ен-рол концерти в столичното кино "Влайкова".

Героите съвсем не са случайни: пауър триото Soviet Soviet от Пезаро, Италия, което вече веднъж доказа на българската публика миналата година, че родният град на Росини има и своите сериозни пънк традиции (очаквайте отново в кино "Влайкова" на 5 март); загребското синт-поп/инди дуо Kimiko (пак там, на 21 март); и по-нататък, в края на март и началото на април – Keira Is You (добре познатите на феновете на "Аларма" прогресив-готик-уейвъри от Хожов, Горна Силезия), нашенските рок-ен-рол легенди Daily Noise Club (точно след международното им турне заедно с преродения Джими Хендрикс Лорд Бишоп (Lord Bishop) и немците Featuring Yourself. Все в киносалона на "Иван Асен II" №11, стопанисван от читалище "Антон Страшимиров".

Поредицата от изяви ще започне с The Static Age (на снимката) от 21.00 на 22 февруари. Пост-пънк/алтърнатив квартетът от Върмонт (понастоящем почти изцяло пренесен в Чикаго) е създаден преди 10 години в Бърлингтън от китариста и фронтмен Андрю Пейли и басиста Адам Мейлиър, а останалите членове в обновената им формация са чикагският барабанист Джо Совински и Ребека Такамизу (клавири/китари).

Името на бандата идва от заглавието на емблематичния албум "The Static Age" на хорър пънкарите Misfits, но бандата има малко общо с хорър пънка. Музиката й е по-скоро мелодичен алтърнатив с елементи на инди-рок и дълбоки корени в хардкор/DIY-сцената от 90-е (откъдето идват и Андрю, и Адам). Текстовете им, писани главно от фронтмена Адам Пейли, журналист в Чикаго, включват теми от социалната и политическата действителност на глобализиращия се свят, но са по-скоро философски, отколкото активистки ориентирани.

Последните два албума на бандата "I/O" (2009) и "In The City Of Wandering Lights" (2011) са издадени и в Европа от лейбъла Flix Records и веднага биват последвани от големи европейски турнета. Сегашната обиколка на формацията на Стария континент, трета поред за групата, за пръв път включва и Южните БалканиБългария, Гърция и Македония.

Концертът в кино "Влайкова" на 22 февруари ще се предава пряко на 92.9 FM и на честотите на програма "Христо Ботев" в цялата страна.

Вход 8 лв.

Повече на:

www.thestaticage.com

www.facebook.com/alarmapunkjazzfest

www.bnr.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички