Новият фестивал 23 ½ h Rock Marathon друса клуб Rock It през март


Новият фестивал 23 ½ h Rock Marathon друса клуб Rock It през март

6151

Първото издание на 23 ½ h Rock It Marathon - нов фестивал за качествена авторска музика, в който ще се включат 30 банди от новата българска рок сцена, ще се проведе в столичния клуб Rock It на 17 и 18 март.

Цели 23 часа и половина ще звучи истински рок, обещават организаторите от родната банда Севи (Sevi). Идеята се е родила от желанието им да съберат на едно място утвърдените имена от рок сцената в България и новите генератори, които не просто поддържат тази сцена жива и динамична, но ѝ придават различен вид, изключително важен за развитието на рок музиката по родните земи.

Събитието ще предложи микс от рок, дело на три поколения. Специално внимание и място фестивалът 23 ½h Rock It Marathon ще отдели на най-малките рок музиканти в сутрините на 17 март и 18 март. Следобедните часове ще бъдат посветени на набиращите скорост тийнейджърски банди, а двете вечери ще бъдат запазени за утвърдените групи и качествения български рок, който изпълва залите и клубовете в момента.

Организаторите са дали подобаващо име на всеки от сегментите на събитието. Така най-малките музиканти ще се изявяват по време на препоръчителното за добър старт на деня – Rock Matinee, между 11.00 и 13.00 ч. в събота и неделя. Тийн машините на рока ще се качат на сцената за Teen Launch, в събота и неделя между 13.00 и 17.00 ч.

Сериозно разтърсване на заведението ще настъпва към свечеряване с изпълненията на най-интересните, стихийни и обичани рок банди по време на частта, наречена Rock It To The Gorund. В кулминацията на двете вечери феновете ще могат да купонясват с Bee In The Bonnet, Project Arcadia, Chains, Daily Noise Club, Gripp, Boxer, Toma, Bastardolomey, Viperfish, Nemo, Saltriver, Automatic Flowers, Jerihon, Алей Син (Alley Sin), Севи.

Домакини на маратона ще бъдат Милена Славова и Звезди Керемидчиев, които са лицата на събитието. Те ще бъдат в клуба и в двата дни и всеки от музикантите ще може да обмени идеи с култовите рокаджии. За необходимия тонус и градус в клуба ще се грижи водещият на събитието – Пеци Станоев.

Инициаторите на фестивала 23 ½ h Rock It Marathon са се заели с реализирането на амбициозния проект не водени от комерсиална цел, а с ясното съзнание, че предстоящото събитие ще бъде и своеобразен форум за обмяна на опит и идеи, за среща между българските музиканти, отдадени на рок музиката. Неслучайно в концепцията си за събитието Севи са отделили специално място и за най-младите изпълнители, които нямат друго поле за изява. Rock It Marathon ще им даде трибуна, ще ги запознае с утвърдените имена, ще ги вдъхнови с нови идеи и желание да продължават да правят музиката, на която са се посветили. Не на последно място - фестът може да създаде основите на бъдещи ползотворни колаборации между участниците в него.

В редките моменти, в които няма да звучи музика на живо, в програмата са предвидени и представянe на нови видеоклипове, специални срещи и изненади за гостите в Rock It.

Цената на входа за рок маратона е достъпна за всички и е формирана на базата на желанието на организаторите да дадат възможност на максимален брой хора да се потопят в атмосферата на рока в чист, свеж и неподправен вид. Билетите ще са на стойност 5 лв. за всеки от двата дни и могат да се купят на място на 17 и 18 март.

В клуба ще има обособена мърчандайз зона, в която посетителите ще могат да си купят тениски и рекламни материали на любимите групи.

Група Севи (на снимката) е създадена от Севи и Рали Велинов през януари 2010. Нестандартния софт рок на формацията бързо печели интереса на публиката и медиите. Музиката на бандата вече е в "Златния фонд" на БНР. Някои от авторските ѝ песни са излъчени по европейски и американски радиостанции, били са в плейлиста на IMradio USA,Radio 105.net Italy, Radio Sofia, RockSimphony Radio, Womens Radio USA, ManyMore Radio UK, WSF Radio USA и други.

Първият официален сингъл и видео "Can't Stand The Pain" излизат на 24 юни 2011 година. Изпълненнието печели наградата за група на седмицата по RockSimphony RadioЛима (Перу). Вторият сингъл "Limited Edition" се появява на 11 ноември 2011 г. (Виж клипа ТУК).

Дебютният албум на групата предстои да излезе скоро.

Пълната програма на 23 ½ h Rock Marathon ще бъде обявена до дни.

Още - на:

www.sevi-sevi.com

www.facebook.com/bandsevi

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички