Симфометъл от Within Temptation на Sofia Rocks 2012!


Симфометъл от Within Temptation на Sofia Rocks 2012!

1501

Холандската банда Уитин Темптейшън (Within Temptation) попълва звездния афиш в тазгодишното издание на Sofia Rocks 2012.

Както MySound.bg нееднократно информира, двудневният фестивал ще се състои на Националния стадион "Васил Левски" на 7 и 8 юли.

Фронтдамата Шарън дел Адел (Sharon den Adel) и нейните момчета ще свирят преди Iggy & The Stoogies във втората вечер на събитието. Формацията пристига освен с хитовете от предишните си албуми, и с актуален проект. Последният студиен запис на холандците "The Unforgiving" бе издаден миналата година. С пилотния сингъл "Faster" музикантите демонстрираха промяна както в звученето си, така и във визуалните послания към феновете. "The Unforgiving" не е обикновен албум – той е и музикален комикс и визуален сериен разказ посредством видеоклиповете на бандата. Пъзел от различните части на една мрачна и вълнуваща приказка за живота и смъртта, любовта и отмъщението, болката и опрощението. Концептуален проект, базиран върху художествените истории на двама от корифеите в жанра. Това са американският писател Stephen O’Connell (BloodRayne/Dark 48) и графичните образи на тези истории – художникът на комикси Romano Molenaar (Witchblade/Darkness/X-Men).

"The Unforgiving" съдържа 12 песни като всяка от тях е посветена на отделен герой (образ) от комикс новелата. "Не искахме да създадем традиционен концептуален албум, където просто измисляш история и пишеш текстове, за да разкажеш тази история. Решихме да подходим по същия начин, когато гледаме филм или четем книга – ние винаги си представяме, че сме героите в тази история и как ние бихме постъпили в дадената ситуация. Сега имаме 12 песни и те са саундтракът към нея", разказва китаристът Роберт Вестерхолт (Robert Westerholt). В допълнение към албума и съпътстващата го комикс книжка, музикантите се вдъхновят и за друга визуална адаптация на "The Unforgiving". Резултатът е три видео филмчета към песните "Faster", "Shot In The Dark" и "Sinéad". И трите филма започват с няколкоминутно драматично интро, ексклузивно за видеореализацията.

Майстори на елегантността, мелодраматичността и симфоничното великолепие, Уитин Темптейшън са не само една от най-характерните и харизматични банди на съвременната метъл сцена, но са и сред най-успешните групи, защитаващи честта на Европа в световната метъл музика. Формацията е в състав: Sharon den Adel - вокали, китаристите Robert Westerholt и Ruud Jolie, Martijn Spierenburg - кийборди и Jeroen van Veen - бас.

Групата е създадена Роберт Вестерхолт през 1996, като стилът ѝ се оформя постепенно като симфоничен метъл. Няколко месеца по-късно групата издава първия си албум "Enter", предприема и двуседмично турне в Германия и Австрия.  Вторият проект - "The Dance", се появява през 1998. През 2000 следва "Mother Earth", който постига страхотен успех, а с участията си на фестивали и с концертите си групата печели много нови фенове. Най-големият успех за музикантите идва с издаването на сингъла "Ice Queen". "Mother Earth" се продава в 350 000 копия, достигайки платинен статус в Холандия и златен в Белгия. Уитин Темптейшън участват на редица фестивали в Бенелюкс като "Озфест", "Лоулендс", "Динамо", "Рок Верхтер", "Пукелпоп" и "Паркпоп", а така също и в Германия на фестивалите "Рок Им Парк", "Бизар" и "Самърбрийз".

Музикантите предприемат турне във Франция с изяви в Париж, Лион, Лий, Бордо и Тулон, като билетите за всички от тях са разпродадени. Петия си албум - "The Silent Force", бандата пуска през 2004. Още в първите два месеца след излизането си, той придобива златен статус в Германия и Холандия. Уитин Темптейшън печелят през февруари 2005 наградата "Едисън" за най-добра холандска група. През януари 2007 съставът пуска пилотното парче от новия си албум - "The Heart of Everything". Песента се казва "What Have You Done". През 2008 е издадено първото DVD  – "Black Symphony".

"The Unforgiving" е на музикалния пазар у нас от "Вирджиния Рекърдс"/Sony Music Еntertainment.

Цените на пълен билет за Sofia Rocks 2012 са от 60 лева до 120 лева, в зависимост от категорията, както следва:

60 лева – седящи III зона (seated III category)
70 лева – седящи II зона (seated II category)
90 лева – терен (standing regular)
100 лева – седящи I зона (seated I category)
120 лева – пред сцена (standing Front Of stage)

Промо билетите от всички категории са изчерпани и вече важат стандартните цени. Билети - в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет", бензиностанции OMV и магазини "На тъмно". Онлайн - чрез на www.eventim.bg

Очаквайте скоро информация за още банди от програмата на Sofia Rocks 2012, оповестиха организаторите от "Болкън Ентъртейнмънт Къмпъни".

Още - на:

www.becbg.com

http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Sofia-Rocks-Festival/241191222565462    

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички